Sen Kokuyor Bu Şiir |
08-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sen Kokuyor Bu ŞiirBu şiiri Sana yazıyorum Çevirisi olmayan kelimelerimle… Tarifi edilemeyen cümlelerimle… Telafisi mümkün olmayan kederlerimle… Noktası virgülüne Bağlacı edatına Sen kokuyor bu şiir Korkma! Bu şiirde hayırla yâd edileceksin Günaydın sevgilim! Bugün ilkbahar kokuyorsun Gözlerinin ışıltısı kardelen… Sana ithaf merkezli Koordinatı Sen meridyeni Sen Yerel saatim yerel kıyafetim Cümlelerimin her ayrıntısı Sen Bugün gül kokuyorsun Bugün Sen kokuyor çevrem Çünkü çehrem Sen ilhamım Sen Benim kalemim Sen mürekkebim Sen Sen kokuyor bu şiir Çünkü şiirinin Şairi ben… Bu şiiri Sana yazıyorum Lügatime eklediğim yeni kelimelerimle… Ağıtlarımın dizelere döküldüğü cümlelerimle… Sevdamın önünde diz çöktüğü kederlerimle Soru işaretine, ünlemine Kelimesine, harfine A’sından Z’sine Elif’inden Ye’sine Sen kokuyor bu şiir Terk edemiyorum bu şiiri Çünkü Sen kokuyor bu şiir O güzel kokunla yüreğimi okşuyorsun Metropol bir sevdanın şımarık çocuğusun Bazen Boğaziçimsin bazen Üsküdar… Bazen Rumelimsin bazen Anadolu’m… Bazen çıkmazımsın bazen anayolum… Bazen Yürüyen ayağım bazen de tutan kolum… Tüm levhalarım Sen’i gösteriyor Ama ben Sana bir türlü ulaşamıyorum Ağlayan ben sızlayan ben Arayan ben gözleyen ben Sen kokuyor bu şiir Çünkü bu şiirin sahibi Sen Bu şiiri Sana yazıyorum Çünkü Sen’in Rabbine tapıyorum Çünkü İstanbul, Seni çok seviyorum Bu şehri tek edemiyorum Çünkü her adımımda bu şehir Sen kokuyor… |
|