|
|
Konu Araçları |
namazından, okuyan, olur, sabah, uzak, şeytandan |
Sabah Namazından Sonra Okuyan Şeytandan Uzak Olur |
08-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sabah Namazından Sonra Okuyan Şeytandan Uzak OlurAllahümme inneke sellate aleynâ adüvven basıyran bi'uyubina yerâna hüve ve kabilühû min haysü lâ nerâhüm Allahümme feâyishü minnâ kemâ âyestehû min rahmetike ve kannithü minna kemâ bâ atte beynehû ve beyne rahmetike inneke alâ külli şey'in kadîr Anlamı: Ey Allah'ım! Sen bize öyle bir düşman musallat ettin ki, o (şeytan) ve maiyyeti (arkadaşları) bizi ve ayıblarımızı görüyor Fakat biz onları göremiyoruz Ey Allah'ım! Onu rahmetinden mahrum ettiğin gibi, bizden de mahrum et; affından ümidi kestirdiğin gibi, bizden de ümidini kestir, rahmetinle onun arasını uzaklaştırdığın gibi, bizimle de onun arasını uzaklaştır Zira gerçek ki, Senin gücün herşeye yeter, sen herşeye kadirsin Fazileti: Muhammed Bin Vâsi, her sabah namazdan sonra bu duâyı okurlardı Bir gün camiye giderken şeytan, bu zatın önüne çıkarak sordu: -- Efendim beni tanıdınız mı ? dedi Bin Vasî: -- Hayır, tanıyamadım kimsiniz ? dedi İblis: -- Ben iblisim dedi Bin Vasi: -- Ne istiyorsun ? dedi İblis: -- Senden ricam şudur : Her sabah okuduğun bu duâyı başkasına öğretme Bende bunun karşılığı olarak sana dokunmam Sana zarar verecek hiçbir harekette bulunmam dedi Bunun üzerine Bin Vasî ise şöyle dedi: -- And olsun ki, ben bu duâyı herkese öğreteceğim Sende elinden geleni ardına koyma diyerek şeytana çıkıştı Kaynak: Çeşitli Güzel Duâlar |
|