Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Marmara Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kaynarca, kızılcaali, köyü, sakarya

Kızılcaali Köyü Kaynarca Sakarya

Eski 08-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kızılcaali Köyü Kaynarca Sakarya

Kızılcaali Köyü Kaynarca Bilgileri - Kızılcaali Köyü Hakkında - Kızılcaali Köyü Tanıtımı - Kızılcaali Köyü Resimleri

İlçe: KAYNARCA - İl: SAKARYA

Köy Muhtarı: RESUL GİRGİN

Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Telefon:

Cep Telefonu:

0 (535) 738 25 30

Sakarya
Bilgiler
Nüfus 358 (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 54650
Alan Kodu 0264
Yönetim
Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi
İl Sakarya
İlçe Kaynarca
Web Sitesi
Kızılcaali, Sakarya ilinin Kaynarca ilçesine bağlı bir köydür

Tarihi

Köyümüzde göç neredeyse hiç yokturAyrıca köyün ilk geleni 1974 yılında Aşır Ali Ersoy'dur

Eğitim

K z lcaali erkeklerjpg İlhami Kuzey(Müdür),Öncül Aslanalp(Matematik),Remzi Kayacan(Sınıf Öğretmeni),Fazilet Boyacı(Sınıf Öğretmeni),Rahmi Erdem(Sosyal Bilgiler Öğretmeni),Bülent Özdemir(Sınıf Öğretmeni,Zehra Ekimci(Sınıf Öğretmeni) öğretmenlerimize yaptıkları çalışmalardan dolayı tebrik ederiz

Kahramanlarımız

Dosya:Milli kahraman halit mollajpg Köyümüzün kahramanlarından Halit Molla Kızılcaali Divanı Sıraköyde 1887 yılında doğdu Suriye Cephesi'nde İngilizler'e esir düştü(1915)Çetesiyle katıldığı Ferizli altındaki Seyifler Savaşı'nda (29 Mart 1921) bizzat Yunanlı komutanı öldürürdüMilli Mücadele'den sonra kendisine bağlanan İstiklal maaşını devlete bağışlayan ve kendisine teklif edilen Adapazarı Hasırcılar-Kuzu Sokak civarındaki yüzlerce dönüm araziyi ve Uzunçarşı'da Rum ve Ermenilerden kalma 4 dükkânı, benim yerim yurdum var, muhtaçlara vermeniz daha münasiptir diyerek kabul etmeyen Halit Molla, ömrünün geri kalan kısmını köyünde talebe okutarak ve çiftçilik yaparak geçirdiSon sözleri "cenazemde resmi tören istemiyorum, mezarımın da diğer mezarlardan farkı olmasın"dır1961 yılı Mart ayında 74 yaşındayken vefat eden Halit Akın, bugün Söğütlü İlçesi sınırlarındaki Kızılcaali Sıraköy Mezarlığı'ndadır

Kültür

iyi kıvırırız dartılı keşkek,üre,kaldirek dolması

Coğrafya

Sakarya iline 31 km, Kaynarca ilçesine 15 km uzaklıktadırFerizli söğütlü ilçesi ve kaynarca ilçesinin tam kesiştiği yerdedir

İklim

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 358
1997 380

ulaşım

köylülerin bekledi sögütlü belediyesi 25 aralık bersembe günü köye girmeye başladı ve adapazarına ulasım herkez için kolaylaşmıstır Tüm dostlara duyrulur

Genel İhtiyaçla

Köyumuzun su ankı ıhtıyacı sportıf falıyetlerı ıcın mını futbol sahasına ıhtıyacımız vardır ılgılılere duyrulur

Geçim Kaynakları

Köyümüzde büyükbaş hayvancılık,Fındık Tarımcılığı,Tavuk tesisleri az da olsa Arıcılık faaliyetleri yapılmaktadırBakkalcılık da artan meslekler arasına girmiştirVe bunlara Kahvehaneler de dahildir

Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadırAyrıca köyümüze getirdiği yeniliklerden ve hizmetlerden dolayı valilik tarafından belge alan Aşır Ali Ersoy'a çok Teşekkür ettiğimizi bildiririz

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

-2009 - Resul Girgin
-2004 - Resul Girgin
-1999 - Hayri SÜMER
-1994 - Niyazi DEMİRKOL
-1989 - Aşır Ali Ersoy
-1984 - Aşır Ali Ersoy

Altyapı bilgileri

Köyde, ilköğretim okulu vardır(Mehmet Akif Ersoy İlöğretim Okulu) ve aktif olarak kullanılmaktadırilköğretim 1 ve 2 kademe 1 er şube ayrıca anasınıfı vardır Köyün içme suyu şebekesive kanalizasyon şebekesi vardır Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com