Kızılcaali Köyü Kaynarca Sakarya |
08-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kızılcaali Köyü Kaynarca SakaryaKızılcaali Köyü Kaynarca Bilgileri - Kızılcaali Köyü Hakkında - Kızılcaali Köyü Tanıtımı - Kızılcaali Köyü Resimleri İlçe: KAYNARCA - İl: SAKARYA Köy Muhtarı: RESUL GİRGİN Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: Cep Telefonu: 0 (535) 738 25 30 Sakarya Bilgiler Nüfus 358 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 54650 Alan Kodu 0264 Yönetim Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi İl Sakarya İlçe Kaynarca Web Sitesi Kızılcaali, Sakarya ilinin Kaynarca ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Köyümüzde göç neredeyse hiç yokturAyrıca köyün ilk geleni 1974 yılında Aşır Ali Ersoy'dur Eğitim K z lcaali erkeklerjpg İlhami Kuzey(Müdür),Öncül Aslanalp(Matematik),Remzi Kayacan(Sınıf Öğretmeni),Fazilet Boyacı(Sınıf Öğretmeni),Rahmi Erdem(Sosyal Bilgiler Öğretmeni),Bülent Özdemir(Sınıf Öğretmeni,Zehra Ekimci(Sınıf Öğretmeni) öğretmenlerimize yaptıkları çalışmalardan dolayı tebrik ederiz Kahramanlarımız Dosya:Milli kahraman halit mollajpg Köyümüzün kahramanlarından Halit Molla Kızılcaali Divanı Sıraköyde 1887 yılında doğdu Suriye Cephesi'nde İngilizler'e esir düştü(1915)Çetesiyle katıldığı Ferizli altındaki Seyifler Savaşı'nda (29 Mart 1921) bizzat Yunanlı komutanı öldürürdüMilli Mücadele'den sonra kendisine bağlanan İstiklal maaşını devlete bağışlayan ve kendisine teklif edilen Adapazarı Hasırcılar-Kuzu Sokak civarındaki yüzlerce dönüm araziyi ve Uzunçarşı'da Rum ve Ermenilerden kalma 4 dükkânı, benim yerim yurdum var, muhtaçlara vermeniz daha münasiptir diyerek kabul etmeyen Halit Molla, ömrünün geri kalan kısmını köyünde talebe okutarak ve çiftçilik yaparak geçirdiSon sözleri "cenazemde resmi tören istemiyorum, mezarımın da diğer mezarlardan farkı olmasın"dır1961 yılı Mart ayında 74 yaşındayken vefat eden Halit Akın, bugün Söğütlü İlçesi sınırlarındaki Kızılcaali Sıraköy Mezarlığı'ndadır Kültür iyi kıvırırız dartılı keşkek,üre,kaldirek dolması Coğrafya Sakarya iline 31 km, Kaynarca ilçesine 15 km uzaklıktadırFerizli söğütlü ilçesi ve kaynarca ilçesinin tam kesiştiği yerdedir İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 358 1997 380 ulaşım köylülerin bekledi sögütlü belediyesi 25 aralık bersembe günü köye girmeye başladı ve adapazarına ulasım herkez için kolaylaşmıstır Tüm dostlara duyrulur Genel İhtiyaçla Köyumuzun su ankı ıhtıyacı sportıf falıyetlerı ıcın mını futbol sahasına ıhtıyacımız vardır ılgılılere duyrulur Geçim Kaynakları Köyümüzde büyükbaş hayvancılık,Fındık Tarımcılığı,Tavuk tesisleri az da olsa Arıcılık faaliyetleri yapılmaktadırBakkalcılık da artan meslekler arasına girmiştirVe bunlara Kahvehaneler de dahildir Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadırAyrıca köyümüze getirdiği yeniliklerden ve hizmetlerden dolayı valilik tarafından belge alan Aşır Ali Ersoy'a çok Teşekkür ettiğimizi bildiririz Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: -2009 - Resul Girgin -2004 - Resul Girgin -1999 - Hayri SÜMER -1994 - Niyazi DEMİRKOL -1989 - Aşır Ali Ersoy -1984 - Aşır Ali Ersoy Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır(Mehmet Akif Ersoy İlöğretim Okulu) ve aktif olarak kullanılmaktadırilköğretim 1 ve 2 kademe 1 er şube ayrıca anasınıfı vardır Köyün içme suyu şebekesive kanalizasyon şebekesi vardır Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|