Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Marmara Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hendek, hüseyinşeyh, köyü, sakarya

Hüseyinşeyh Köyü Hendek Sakarya

Eski 08-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hüseyinşeyh Köyü Hendek Sakarya

Hüseyinşeyh Köyü Hendek Bilgileri - Hüseyinşeyh Köyü Hakkında - Hüseyinşeyh Köyü Tanıtımı - Hüseyinşeyh Köyü Resimleri

İlçe: HENDEK - İl: SAKARYA

Köy Muhtarı: YÜKSEL KÜÇÇÜK

Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Telefon:

0 (264) 614 89 99

Cep Telefonu:

0 (535) 328 55 06

Sakarya
Bilgiler
Nüfus 342 (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 54300
Alan Kodu 0264
Yönetim
Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi
İl Sakarya
İlçe Hendek
Web Sitesi
Hüseyinşeyh, Sakarya ilinin Hendek ilçesine bağlı bir köydür

Tarihi

Köyün adı ve tarihi Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna kadar uzanmaktadır Hüseyinşeyh ismi, köyde çok eskiden Hüseyin isminde ermiş birisinin yaşadığı ve köye ilk yerleşenlerden biri olduğu için bu ismin verildiği söylenmektedir

Kültür

Köyün kuruluşu Cumhuriyet'ten sonradır Köy halkı doğu Karadeniz ve Kafkas yörelerinden buraya göç etmişlerdir Bunun için gelenek ve görenekler farklılıklar göstermektedir

Coğrafya

Sakarya iline 38 km, Hendek ilçesine 4 km uzaklıktadır D100 Karayolu üzerinde Düzce yolu üzerinde Hendek ilçe merkezinin Doğusundadır Köyün kuzeyinde Çam Dağı Ormanları, doğusunda ise Hicriye, güneyinde Kalayık; batısında Nuriye köyleri ile çevrilidir

Aşağı ve Yukarı Hüseyinşeyh Köyleri önceden bir köy iken; daha sonra ikiye ayrılmıştır

İklim

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 342
1997 316

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır

Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

Seçim Yılı Muhtar
2004 Yüksel Küççük

Altyapı bilgileri

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak 1-3 sınıflar egitim yapmaktadır4-8 sınıflar taşımalı egitimden yararlanmaktadır Köyün içme suyu şebekesi yoktur ancak kanalizasyon şebekesi vardır

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com