Hüseyinşeyh Köyü Hendek Sakarya |
08-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hüseyinşeyh Köyü Hendek SakaryaHüseyinşeyh Köyü Hendek Bilgileri - Hüseyinşeyh Köyü Hakkında - Hüseyinşeyh Köyü Tanıtımı - Hüseyinşeyh Köyü Resimleri İlçe: HENDEK - İl: SAKARYA Köy Muhtarı: YÜKSEL KÜÇÇÜK Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0 (264) 614 89 99 Cep Telefonu: 0 (535) 328 55 06 Sakarya Bilgiler Nüfus 342 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 54300 Alan Kodu 0264 Yönetim Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi İl Sakarya İlçe Hendek Web Sitesi Hüseyinşeyh, Sakarya ilinin Hendek ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Köyün adı ve tarihi Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna kadar uzanmaktadır Hüseyinşeyh ismi, köyde çok eskiden Hüseyin isminde ermiş birisinin yaşadığı ve köye ilk yerleşenlerden biri olduğu için bu ismin verildiği söylenmektedir Kültür Köyün kuruluşu Cumhuriyet'ten sonradır Köy halkı doğu Karadeniz ve Kafkas yörelerinden buraya göç etmişlerdir Bunun için gelenek ve görenekler farklılıklar göstermektedir Coğrafya Sakarya iline 38 km, Hendek ilçesine 4 km uzaklıktadır D100 Karayolu üzerinde Düzce yolu üzerinde Hendek ilçe merkezinin Doğusundadır Köyün kuzeyinde Çam Dağı Ormanları, doğusunda ise Hicriye, güneyinde Kalayık; batısında Nuriye köyleri ile çevrilidir Aşağı ve Yukarı Hüseyinşeyh Köyleri önceden bir köy iken; daha sonra ikiye ayrılmıştır İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 342 1997 316 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: Seçim Yılı Muhtar 2004 Yüksel Küççük Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak 1-3 sınıflar egitim yapmaktadır4-8 sınıflar taşımalı egitimden yararlanmaktadır Köyün içme suyu şebekesi yoktur ancak kanalizasyon şebekesi vardır Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|