|
|
Konu Araçları |
anlatmak, çok, istediğim, sevdamı, suskunluğumsun |
Sevdamı En Çok Anlatmak İstediğim Suskunluğumsun Artık! |
04-11-2008 | #1 |
suskun
|
Sevdamı En Çok Anlatmak İstediğim Suskunluğumsun Artık!Hep daha çok boşvermiş göründüm, daha çok endişelenerek… Daha çok alay ettim kendimle, hayatla… Hep tutarak kendimi, hiç ağlamadım Daha çok gülümsedim, çok kızgındım oysa Daha cesur göründüm, korkudan ölüyordum oysa Daha güçlü gibi göründüm, aklımı kaybetmeye yakınken düşünüp durmaktan Panikten sağa sola koşacak gibiyken, oturdum sakin sakin Ve gülümsedim bilmişcesine… Hiç bir şeyi bilmeden Sarılmak istiyordum birine, hiç kimse bana sarılmadı diye… Sarılmadım kimseye ama, hiç kimse sarılmadı diye bana Kafamda bir yerlerde, beyaz koridorlarda gölgeler arasında, Koşarken ben deli gibi, soluk soluğa kovalıyordu yalnızlığım beni, Her an yakalayacak gibi… Sevmek istedim, sevmedim, kendimi çıkarırım diye açığa Her şey önemsiz oldu benim için, kendim bile… Hep öyle sandılar, gördükleri gibi yani Ama yanıldılar, değildim göründüğüm gibi Hep rol yaptım, her gün ayrı maske taktım Korktum herşeyden, hiç göstermedim kendimi Oradaydım esasında ama gerçek şuydu, Kimsenin bilmediği biriydim Hep açıksözlüymüşüm gibi davrandım Aklımdan geçenleri asla söylemedim oysa Hep oyunu izledim, hiç müdahale etmedim Karışmadım Ama zannettiler ki, oynadım Oysa ben hiç dahil etmedim kendimi oyuna Aklımdan siyah geçerken, beyaz dedim Siyah deseydim olmazdı, uğraşırdınız benle Ben uğraşmak istemedim sizinle Dahil olmak istemedim oyuna Beyaz dedim ve gizlendim Bilmediniz Demezdim hiç düşündüklerimi, hissettiklerimi Denmezdi, ayıp olurdu nedense… Kırılırdınız Güya yakındık ya biz birbirimize, korkunç mesafelerle Ama anlatılmazdı, ayıp olurdu Kral çıplak hesabı… Tercihen ikiyüzlülük modaydı Çıkmaz sokaklara aşinaydık ya biz El mahkum gülümserken, gözlerimiz donuktu Hep aynı devam ederdi bu oyun, kısır döngü… Herkes çok iyi bilirken beni Giderek daha bir gizledim kendimi Anlatılamaz haldeydi tüm bu hesaplar Anlatmayı denediysem de önceleri Geri çekildim yenik, manzara iç açıcı değildi… Her şey yolunda gibi görünürken Her gün duyar oldum çekip gitme, kaybolma özlemini… Kimsenin bilmediği, tanımadığı bir yerde Bir yabancı olabilmek yegane dileğimdi Her şeyi kimse istemedi bilmek Kimse istemedi duymak Sözlere dökülmesi sakıncalılar listesi uzar giderdi Sustum; içimde bir yerlerde gölgesi bol serin odalarımda kapanan kapıları sayarak… Hep yalnız kalırdım hiç şikayet etmezdim değil mi Taş duvarlar gibiydim değil mi Yine de yosun tutardım çok ender de olsa ağladığım için BeNi SeVMeK Öyle kolay değildir hayatıma girmek ve rüyalarıma girmek çok zorlar insanı Sevilmesi zor bir insanımdır öyle kolay kolay da alamazsın beni hayatına soğuğumdur, cehennem sıcaklığında da olsan senide buz keser sözlerim ben öyle kolay kolay sevemem, sevdirmem de kendimi soğuk ile aynı cümle içinde geçer adım konuşursam kalp kırarım Yürek ister beni sevmek aptal da olman lazım benimle olman için ben çok zor bir insanımdır ne sevmesini bilirim ne sevilmesini işim gücüm can yakmaktır zalim ile aynı cümlede geçer adım konuşursam can acıtırım Cesaret ister karşımda durupta sevilmek tokat yemiş gibi olursun sevgimden mutlu olmasınıda bilmem mesela acılardır benim yoldaşım ve yoldaşım yol ile benim aramda kalır çoğu defa ruhsuz ile aynı cümlede geçer adım konuşursam mutluluğunu alırım Emek ister, sabır ister beni sevmek öyle her istediğinide yaptırmam dediğim dediktir mesela kızarsam soğuk olurum, zalim olurum, ruhsuz olurum ne biçim bir insan ile aynı cümlede sıfatım olur adım konuşursam ayrılırım beni sevmek, ben olmak ister aslında ama bir rüya görürsün, bir melek gelir dünyana herşey değişir, ne sen, sen olursun ne ben, ben böyle bir adamı yok etmenin hazzını yaşatırsın beni sevmek yanımda olmayı istemektir sadık olmayı istemektir yalandan uzak olmayı istemektir her daim sevmek, sevilmek istemektir beni sevmek, mutlu olmayı istemektir aşk ile özlem ile aynı cümlede geçer adım konuşursam çocuk olur ağlarım Binlerce yıldır suçunun ne olduğunu bilmeden kürek cezasına çarptırılan hükümlünün, bir gün özgürlüğüne kavuşacağını hayal ederken, gözlerinde saklı kalan son umudu korumak için direnmesi gibidir SENİ SEVMEK Uysallığa direnmekten vazgeçip, sonsuz minik dalganın çırpınmasıyla oluşturduğu bir deniz fırtınasıdır SENİ SEVMEK Azaldıkça çoğalmanın çelişkisinden doğan, ne yapamayacağını bilemeden dolaşan, şaşkın, ürkek kaybolmuş yolların yolcusu olmaktır SENİ SEVMEK Gözlerini kapatıp mutluluğu çizmek yüreğime, hayalini kurmak sadece,hiç görmediğin, hiç yaşamadığın bir ülkede kalabalıkta hiç görmediğim ellerinin sıcaklığıyla kaybolmaktır SENİ SEVMEK Yangınlara su serpmek, karanlıktaki kabuslardan uyanmak, elimi her uzattığımda kaçışını görsem de korkaklık değildir sevmek, yokluktan var etmek kendi küllerimden yeniden var olmaktır, SENİ SEVMEK Dinlediğin bir şarkıda ağlarken, göz yaşlarının mavi bir nehir gibi akarken olmayan varlığının hayaline sarılıp uyumaktır, hiçbir zaman olmayacağını bilerek karanlıkta acılarla dans eder gibi aydınlığı beklemektir SENİ SEVMEK Bir ütopyadır SENİ SEVMEK, susuz çöllerden çıkıp gelmektir derin akan sulara SENİ SEVMEK MASAL SENİ SEVMEK RÜYA SENİ SEVMEK HAYAL SENİ SEVMEK HAYATTIR BANA Bu şiir sanadır iyi dinle Dinle ki, Bana dair ne varsa Ve ne varsa yalan yanlış yaşadığımız Herşey ama herşey yüzleşecek bu mısralarda Bugün haber aldım senden Defalarca çarpıp nefretin kapılarını Sokaklara vurdum kendimi Serseri kaldırımlar ayağıma dolaştı, Yalanlarla soğuttum yüreğimi Kahrettim, kan kustum ama hep sustum Bilir misin kaç kereler seni düşünüp de, Gizli gizli ağladım, Sen ki celladı olmuştun hayallerimin Umutlarımın katili Ve genç bir ömrün acımasız azraili Her gece çalıp rüyalarımın kapısını Beni dirhem dirhem öldürdün Dünyayı dar edecektim sana Önümde diz çöküp yalvaracaktın Bensizliğin acısı oturduğunda içine Yokluğum ilmek olup dolandığında boynuna İpini çekecektim, olmadı yapamadım Bilir misin kaç kereler seni düşünüp de, sana içtim Şerefine değil, şerefsizliğine Ben seni mi sevmiştim? Sabahlara kadar ağlayıp kuruttuğumda göz yaşlarımı Kimse sormadı halimi, kimse acımadı Şarkılarla dertleştim birbaşıma Unuttum deyip kutladığımda sensizliği Silmek için gözyaşlarımı aynaya her baktığımda Gözlerimde seni buldum Başucuma resmini koydum, Nasıl da acımasızdı bakışların Nasıl da zalim, Ben seni mi sevmiştim? Kırık dökük bir bahar mı kalacaktı senden geriye Ve ihanetin hiç dinmeyen sancısı Seni benden çalacaklar mıydı? Bir kuş gibi uçup gidecek miydin yüreğimden, Bir daha dönmeyecek miydin? Hangi kahpe kurşunla bitti bu mavi sevda? Ağlamak neyi değiştirir ki Herşey bitti artık herşey bitti Sen hayallerimin celladı, Umutlarımın katili ve zavallı bir ömrün acımasız azraili, Beynimdeki tek kurşunla vurdum kendimi, Gelip alabilirsin emanetini! Süre gelen zaman, akıp giden şehirler, üzerime geliyorlar Fikrim kollarında ölmek Nutkum susmak Gözlerim ise ağlamaktan yana Sabahları hiç olarak kalktım yatağımdan Aşk yoktu yüreğimde artık,sadece yatağımdaki gözyaşlarım kalmıştı İmkansızdı herşey artık Çıkmaz sokağa girmiştik uzun yolculuktan sonra Dönemezdik Göremezdik Gülemezdik Ve tekrar sevemezdik İmkansız aşktı bu Ağlamak imkansızdı Gülmek imkansız Tekrar aşık olmak imkansızdı Belki başka birini severiz diyerek avuttuk birbirimizi Severek çoğalmayı denedik Sevdik sonunda Fakat imkansızı sevdiğimiz kadar sevemedik nicelerini Ellerimiz kavuşamayacak diye oturup şiir yazdık birbirimize Tarihi geçmiş zamanlara küfür ederdik Sonra ayrılık dört bir taraftan saldırıverdi bize Biz yenilirdik, savaşı kaybederdik "Okyanuslar ağladı, güneş ağladı,yağmur ağladı gece ağladı bu ayrılığa -Ve biz ağladık imkansızlığa" Sabah olurdu,güneş doğardı yüzümüze Biz kıyamet sanardık günü Yan yana gelemezdik bir türlü Uzaktan severdik tenimizi Gece olur ağlardık "Sabahları neşe ile kalkmak, güleç yüzümüze seslenmek imkansız Randevu saatine geç kalmak imkansızdı bizim aşkımızda Saç telimize duygular yüklerdik Seviyor,sevmiyor derdik birbirimize Bilirdik imkansızı,ses çıkarmazdık yeni ufuklara
Ağzımız kururdu,öpüşürdük saf su ile Sanardık ki Dudaklarımız birbirine değdi Kandırırdık kendimizi öylece Kusardık,isyan ederdik sessizliğe Dayanamaz,arardık tanıdık kokuları Zaman ilerler biz sesimize hasret kalırdık imkansızlıkta Doyamadığımız tenden vazgeçip sese muhtaç olurduk İmkansızdık başlı başına Koşan bir rüzgar olup savrulurduk Bir o tarafa,bir de bu tarafa Göremezdik gözyaşlarımızı Çünkü biz hep imkansızdık bu hayatta Ben Sana Mecburum Sen İmkansızlığa!
04-11-2008 | #2 |
Gözyaşı
|
Cevap : Sevdamı En Çok Anlatmak İstediğim Suskunluğumsun Artık!Emeğine sağlık arkadaşım bu mısra hoşuma gitti çok güzel böyle bir adamı yok etmenin hazzını yaşatırsın beni sevmek yanımda olmayı istemektir sadık olmayı istemektir yalandan uzak olmayı istemektir her daim sevmek, sevilmek istemektir beni sevmek, mutlu olmayı istemektir aşk ile özlem ile aynı cümlede geçer adım konuşursam çocuk olur ağlarım