Gül Tatlisi Tarifi - Gül Tatlisi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gül Tatlisi Tarifi - Gül Tatlisi YapılışıGül Tatlisi Tarifi Gül Tatlisi Yapılışı Gül Tatlisi Malzemeleri GÜL TATLISI Malzemeler: 1 cay bardagi eritilmis tereyagi veya margarin 1 cay bardagi yogurt 1 cay bardagi siviyag 1 kabartma tozu 1 paket vanilya sekeri alabildigi kadar un, gida boyalari serbeti: 3 su bardagi seker 3 su bardagi su 1limonun suyu Yapilisi: Eritilmis ve ilinmis margarin,yogurt ve siyiyagi karistirinKabartma tozunu biraz un ile karistirip eleyerek ekleyinVanilya sekerini katin ve karistirinUn istedikce eleyerek ekleyin kulak memesi kivamina gelinceye kadar unu katin Hamuru iki büyük-güler icin- bir kücük-yapraklar icin- parcaya bölün ve boyalari ekleyin (Ben pembe güller icin kirmizi,sari güller icinde sari,yapraklar icinde yesil toz gida boyasi kullandimSiz istediginiz farkli renklerde kullanabilirsiniz Hamuru merdane yardimi ile unlanmis bir zeminde ince acinCay bardagi yardimi ile yuvarlaklar kesinSonra bu yuvarlaklari 4 er gruplar halinde yan yana dizinDizerken birbirlerinin biraz üstlerine gelmesini saglayin Daha sonra bu 4 lü dizilen yuvarlaklari rulo seklinde sarinBicak ile ortadan bölünBöylelikle iki gül elde etmis olacaksiniz Yaglanmis firin tepsisine (ben yagli kagit kullandim)dizip orta dereceli firinda pisirinÜzerlerinin yanmamasina dikkat edin Firindan cikinca ilinmis serbeti üzerine dökün Nasil? Bu tabaktan bir gül yemek hos olmaz mi?Buyrun! Yapilisi: 1 serbeti kaynatip sogumaya birakiyoruz 2 gida boyasi,un haric bütün malzemeleri karistiriyoruz 3 kulak memesi yumusakliginda bir hamur olana kadar un ekleyip iyicene yoguruyoruz 4 istege göre gida boyalari eklenir 5 hamuru cok ince aciyoruz(5mm kadar) 6 cay bardagi yardimiyla yuvarlaklar kesiyoruz 7 4 parca üst üste koyarak 8 9 bir ucundan baslayarak rulo yapalim 10 ve tam ortasindan keselim 11 yagli kagit serilmis firin tepsisine dizelim 12 175 derecede isitilmis firinda 20-25 dakika pisirelim 13 firindan cikan tatlilarin üzerine soguk surubu dökelim Not: surubun hepsini bir seferde dökmeyelim tatlilar surubu cekdikce surub ilave edelim |
|