Günaltı Köyü Elbistan Kahramanmaraş |
08-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Günaltı Köyü Elbistan KahramanmaraşGünaltı Köyü Elbistan Kahramanmaraş - Günaltı Köyü Elbistan Kahramanmaraş Hakkında - Günaltı Köyü Elbistan Kahramanmaraş Tanıtımı - Günaltı Köyü Elbistan Kahramanmaraş Bilgileri - Günaltı Köyü Elbistan Kahramanmaraş Resimleri İlçe: ELBİSTAN - İl: KAHRAMANMARAŞ Tarihi GÜNALTI KÖYÜ alevi-Kürt olup ancak ayrım yapmaksızın her kesime açık olan bir köydürKöy yurt içine ve dışına aşırı derecede göç verdigi için şuan devamlı ikamet edenlerin sayısı azdırAncak yaz aylarında göç eden kesimin ziyaretleri sayesinde nüfus artışı söz konusu olur Coğrafya Kahramanmaraş iline 207 km, Elbistan ilçesine 47 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, DOGUANADOLU IKLIMI etki alanı içerisindedir Köy Muhtarı: Erdal POLAT Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 344 4625155 4132295 Cep Telefonu: (542)2355086 Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000/154 1997/86 İle Uzaklığı:207 km İlçeye Uzaklığı:47 km Rakım:1560 m Sağlık Evi Yok Sağlık Ocağı Yok İlköğretim Okulu Var / Faal Değil Taşımalı Eğitim Yapılıyor PTT Şubesi Yok PTT Acentası Yok Su Şebekesi Var Kanalizasyon Yok Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Kaynak : Yerel Net Kaynak :Vikipedi, özgür ansiklopedi Köyünüze Ait Bilgi Ve Resimleri Bu Bölümde Paylasabilirsiniz |
|