Bağcılar Köyü Salihli Manisa |
08-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bağcılar Köyü Salihli Manisabağcılar köyü bilgileri - bağcılar köyü tanıtım - bağcılar köyü resimleri Bağcılar, Manisa ilinin Salihli ilçesine bağlı bir köydür Tarihçe Köyün aslının Hacı Bektaş-ı Veliden geldiği söylenmektedir [kaynak belirtilmeli] Köy, 1956 yılında Kabazlı, Salihli köyünden ayrılarak köy statüsünü kazanmıştır Kültür Ege mutfağına dayanan sebze yemekleri sevilir İçki tüketimi fazladır Coğrafya Manisa iline 75 km, Salihli ilçesine 5 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 118 1997 127 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım (Üzüm ve sebze) ve hayvancılığa dayalıdır Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır fakat öğrenci yetrsizliğinden dolayı kapalıdır Taşımalı olarak Kabazlı Köyü İlköğretim Okulunda eğitimden yararlanılmaktadır Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon vardır Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır Her hafta düzenli olarak posta dağıtımı yapılır Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Sağlık sorunları Salihli 5 no'lu Sağlık Ocağı'ndan ve Kabazlı Köyü'nde bulunan sağlık ocağından yararlanılarak çözülmektedir Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde her evde elektrik ve sabit telefon vardır Köyde bir camii bulunmaktadır Köyde bakkal yoktur ancak araba-market hergün gelir Köyün önünde bir benzin istasyonu bulunmaktadır kaynak / yerel net /vikipedi özgür ansiklopedi köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|