Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Ege Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgi, hakkında, izmir, kiraz, köyü, ovacık

Ovacık Köyü Hakkında Bilgi Kiraz İzmir

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ovacık Köyü Hakkında Bilgi Kiraz İzmir

Ovacık - Ovacık Köyü - Ovacık Köyü Kiraz - İzmir - Ovacık Hakkında - Ovacık Resimleri - Ovacık Tanıtım - Ovacık Bilgileri

İlçe : Kiraz

İL : İzmir

Ovacık Köyü İzmir ili Kiraz ilçesi idari alan sınırları içerisinde yer alır Köyün ilçeye uzaklığı yaklaşık 15km kadardır Köy, İzmir ile Manisa il sınırında yer alır Yani köy İzmir ilinin en doğu ucundaki yerleşmelerden bir tanesidir Köy Nüfusu geçmiş yıllarda 450yi bulurken, günümüze doğru iyice azaldığı görülmektedir Nüfus yoğunluğu bakımından seyrek bir yapılanma gösterir Dağınık bir yerleşme örgüsüne sahiptir Bu duruma en büyük etkide bulunan etmen, kuşkusuz köyün jeomorfolojik açıdan dağlık bir yapıya sahip olmasıdır diyebiliriz Köyde genel olarak görülen aile yapısı, 4 kişilik çekirdek ailedir denilebilir Köyde yaklaşık olarak 100 hane bulunur Köyün geçim kaynakları tarım ve hayvancılığa dayanır Tarım alanlarında yetiştirilen ürünler şunlardır; Buğday, mısır, fasulye, arpa, çavdar, çeşitli meyve ve sebzelerde yetişmektedir ve önemli gelir kaynağı durumundadır Ayrıca köyün en önemli gelir kaynağı çiçek yetiştiriciliğidir Çiçek köyde başlı başına bir gelir kaynağı durumundadır ve köy, bu durumun verdiği avantajla üne kavuşmuş ve gelir bakımından en fazla gelir elde eden köydür denilebilir Köy çiçekçiliğinin yanı sıra kestane, ceviz yetiştiriciliği de önemli yer tutar Büyük baş ve küçük baş hayvancılık faaliyetleride yoğun olarak yapılır

Köy, yeşil alanları ve su kaynakları ile önemli rekreasyon alanlarına sahiptir Kış mevsiminde kayak turizmine açılabilecek önemli alanları bulunur ancak bu alanların keşfedilmemiş olması büyük kayıptır Yazları serin havası ayrı bir odak noktası haline getirmiştir köyü

Köyde bir ilköğretim okulu, köy binası, muhtarlık odası, köylüye hizmet veren binalar arasında yer almaktadır

Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanır

Sağlık Evi - Yok
Sağlık Ocağı - Yok
İlköğretim Okulu Var / Faal - Taşımalı Eğitim Yapılıyor
PTT Şubesi Yok - PTT Acentası Var
Su Şebekesi Yok
Kanalizasyon Yok

Köy Muhtarı : VEYSEL YÖRÜK

Muhtarlık Erişim Bilgileri : -

Telefon : 0 (232) 573 10 56

Cep Telefonu : 0 (536) 869 10 93

Demografik Bilgiler :

Nüfusu : 2000 / 376

1997 / 437

İle Uzaklığı : 165 km

İlçeye Uzaklığı : 16 km

Rakım : 1110 m

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaynak : Yerel Net

Ovacık köyüne ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com