Üçkonak Köyü Hakkında Bilgi Ödemiş İzmir |
08-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Üçkonak Köyü Hakkında Bilgi Ödemiş İzmirÜçkonak - Üçkonak Köyü - Üçkonak Köyü Ödemiş - İzmir - Üçkonak Hakkında - Üçkonak Resimleri - Üçkonak Tanıtım - Üçkonak Bilgileri İlçe : Ödemiş İL : İzmir Üçkonak, İzmir'e bağlı Ödemiş ilçesinin bir köyüdür Bir ilkokulu ve iki camisi mevcuttur Köyün eski adı Semit'tir Köy bu ismi ortaçağda burada yaşamış olan Semit ya da Samed adındaki zattan almıştır Bu kişinin türbesi köyde aşağı bölümdeki caminin yanındadır Köyde zeytin ve incir ağırlıklı olan mahsullerdir Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanır Sağlık Evi - Var / Faal Değil Sağlık Ocağı - Yok İlköğretim Okulu Var / Faal - Taşımalı Eğitim Yapılıyor PTT Şubesi Yok - PTT Acentası Yok Su Şebekesi Yok Kanalizasyon Var Köy Muhtarı : MEVLÜT TOPUZ Muhtarlık Erişim Bilgileri : Telefon : 0 (232) 5315240 Cep Telefonu : 0 (532) 6774538 Demografik Bilgiler : Nüfusu : 2000 / 680 1997 / İle Uzaklığı : 126 km İlçeye Uzaklığı : 13 km Rakım : 390 m Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Üçkonak köyüne ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|