Allah Kuluna Yetmez Mi? |
08-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Allah Kuluna Yetmez Mi?ALLAH kuluna yetmez mi? Yalnızlık… Dedim: Çok yalnızım Dedin: … ; Ben ki sana çok yakınım Bakara-186 Dedim: Evet biliyorum sen bana yakınsın ama ben senden uzagım, keske ben de sana yakın olabilseydim Dedin: Rabbini sabah aksam, yüksek olmayan bir sesle, kendi kendine, ürpertiyle, yalvara yalvara ve için için zikret Araf-205 Dedim: Bu da senin yardımını ister Dedin: ; ALLAH’ın sizi bagıslamasını istemez misiniz? Nur-22 Dedim: Tabii ki, beni affetmeni çok isterim Dedin: (Öyleyse)Rabbinizden bagıslanma dileyin, sonra O’na tövbe edin Gerçekten benim rabbim, esirgeyendir, sevendir Hud-90 Dedim: Çok günahkârım, bu kadar günahla ben ne yaparım? Dedin: ALLAH’ın, kullarının tövbesini kabul edecegini ve ALLAH’ın tövbeyi çok kabul eden ve pek esirgeyen oldugunu hâlâ bilmezler mi? Tevbe-104 Dedim: Defalarca tövbe edip tövbemi bozdum, artık yüzüm kalmadı Dedin: ALLAH aziz ve bilendir, o günahlari bagislayan ve kullarinin tövbesini kabul edendir Gafir-2/3 Dedim: Bunca günahım var,hangisinin tövbesini yapayım?! Dedin: ALLAH bütün günahları bagıslayandır Zümer-53 Dedim: Yani yine gelsem yine beni bagıslar mısın? Dedin: ALLAH’tan baska günahları bagıslayacak olan yoktur Ali ımran-135 Dedim: Ne kadar güzelsin ALLAH’ım! Bilmiyorum bu sözlerin karssında niçin böylesine içim içime sıgmıyor ve erimeye baslıyorum, seni çok seviyorum Dedin: 1614; Süphesiz ki ALLAH tövbe edenleri ve temizlenenleri sever Birden “Ilahım ve Rabbim benim senden baska kimim var” dedim Sen de : “ALLAH kuluna yetmez mi?” (Zümer-36) dedin Dedim: Sen ki beni bu kadar çok seviyorsun ve bana karsi bu kadar iyisin ben ne yapabilirim? Dedin: Ey inananlar! ALLAH’ı çokça zikredin Ve O’nu sabah-aksam tesbih edin Sizi karanlıklardan aydınlıga çıkarmak için üzerinize rahmetini gönderen Odur Melekleri de size istigfar eder ALLAH, müminlere karsı çok merhametlidir Ahzap-41/43 Kendi kendime dedim: ALLAH’ım seni çok seviyorum… |
|