Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlamı, esmanın, tarifi

6 Esmanın Tarifi Ve Anlamı

Eski 08-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

6 Esmanın Tarifi Ve Anlamı

6 esmanın tarifi ve anlamı

Altı Esma'nın tarifi ve anlamı:

(1) "Euzübillahimineşşeytanirracim

Bismillâhirrahmânirrahîm" denildiğinde; şeytan 70 yıl öteye kaçar (B) kapıdır, bir yandan dünyaya giriş, bir taraftan da dünyadan çıkıştır Kur'an-ı Kerîm'in sırrı Fatiha Sûresi'nde, Fatiha1 m n sırrı Eesmele'de, Besmele'nin sırrı (E) harf inde (E) harfinin sırrı da noktasında toplanmıştır
Her şeyin bir kalbi var; Kur'an'ın Yâsîn-i Şerif, Yâsîn-i Şerifin Fatiha, Fatiha'nın kalbi Besmele-i Şeriftir Tasavvuf? yaşantının kalbi de Tevhid'dir
Besmele'de Allah'ın 1001 ismi mahfuzdur Kalbin anahtarı Besmele'dir
Her Sûre Kur'an-ı Kerîm'de bir d e fa bulunur, Besmele ise 114 defa inmiştir
Her hayırlı işin başlangıcı Besmele iledir
Gönüllere rahmet yapsın! Rahman hatırı için herkese rızkını verir Rahman da Rahim de besmelenin içinde Rahman dünyayı besler Rahim ahirete sesler
Nefs-i emmâre ve şeytanın kamçısı Besmele'dir Besmelesiz yemekte unutkanlık olur Besmele gönüllerin anahtarıdır, Besmele Kur'an'ın anahtarıdır
Altı Esma çalışanlara cin yaklaşamaz, hele 100 Besmele'den sonra gelemez

(2) "Estağfirullah EI-Azim"

denildiğinde anadan
doğ-muş gibi büyük ve küçük günahlar affolur
"Estağfirullah" küçük günahlar için, "El-Az im"
büyük günahlar için

(3) Salavat-ı Şerife "Allahümme salli ala seyyidina
Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed"

Güzel olarak ihlâsla yapılan Salavat-ı Şerife,
kavak ağacından dökülen yaprak gibi günahları
döker Kötü dilleri düzeltir, kararmış gönülleri
diriltir, harabe olan gönülleri neşelendirir
Salavat-ı Şerife lerin en âlâsı namazda okunanlard ir
Perşembe günü ikindi vaktinden Cuma gününün ikindi sonrasına kadar Salavat-ı Şerife yapılırsa anında Peygamber Efendimiz'e ulaşır, yani otomatiktir ve Peygamber Efendimiz; "aldım kabul ettim " der Diğer zamanlarda yapılanlar mektup misali ulaşır
Güzel bir koku duyulduğunda Salavat-ı Şerife getirilecek! Pis koku duyulduğunda ise;
"Hasbünellahi ve ni'mel vekil" (Allah bize yeter, O
ne güzel vekild ir)
Güzel kokular, tatlı şeyler ikram edilirken
Peygamberimiz (sav)'i anıp, O'na salavat getiriniz!
Salavat-i Şerife getirilirken sarılmak yok,
muşa fa ha, yani tokalaşmak var Tokalaşmaya
başlarken Salavat-ı Şerife getirilmeye başlanacak,
Salavat-ı Şerife bitmeden eller bırakılmayacak!
Ellerin birbirine kenetlenmesi gönülleri birbirine
kenetleştirir Gönüllerde yaşanan kötü huyları
temizler, iyilikleri geliştirir Zaten Peygamberimiz
Hazret-i Muhammed Sallallahü Aleyhi
Vesellemden bize bir hediyedir
Yüce Allah Kur'an-ı Kerimde şöyle buyuruyor;
,ı ;{?£- J-L^- (jr-L*J dJ-^ J "Ve inneke le'ala
hulugın azim" Ve sen pek büyük bir ahlak üzerindesin (Kalem Sûresi 4 âyet)

(4) "La ilahe İllallah"

Bütün amellere kul hakkı el koyar, ancak Kelime-i Tevhid'in sevabı müstesnadır Çünkü Kelime-i Tevhid Allah'ın zatına mahsustur Bu nedenle Kelime-i Tevhid'e çok çalışın Zikirlerin en verimlisi, en zengini Kelime-i Tevhid 'd ir
Tevhid sözlerinin tesiri uzun süre devam eder Tevhid'in esrarını bilseler, yemin ederim ki, yerde sürünenler bile Tevhid çeker Fakirlerin en büyük sadakası Tevhid'd ir İçteki ve dıştaki gururun temizlenmesi lâzım
Devamlı Kelime-i Tevhid söylenirse gönüle Muhabbet-i Hak, Muhabbet-i Resûlullah doğar
Yüzbin salavattan, bir "La İlahe İllallah" üstündür
Bizim en büyük silahımız "Tevhid"
Gerçek Tevhid'le meşgul olanda kalp hastalığı olmaz Kalbi Hak'la meşgul olanda kalp hastalığı olmaz
Ağır günahla duçar olanlara, Peygamberimiz Kelime-i Tevhid'in şifa olduğunu söylüyor
Devir mühim, ihtikata bağlı Bir adamı defnedip devrine oturuyorlar Bunlardan birisi, saf bir adam d evir yapılan yerde ağlıyor, sel gibi yaş geliyor 'Devir bitiminde ise aynı şahıs gülümsüyor Bir başkası o ağlayış ve gülüşün sebebini soruyor, kurcalama dediyse de ötekine söz d inletemiyor, sonuçta açıklıyor; "ölen adam önce yed i Cehennem hışmıyla azap görüyordu, dayanamadım, içim yandı, bir de baktım ki devir sonunda gül bahçelerinde gördüm, onun için güldüm " diyor Soran şahıs gizli 71000 Tevhidi yapmış, kalbinde hazırlamış, kalben gizlice devir yapılanın ruhuna hediye etmiş Ağlayanı sıkıştıran adamda o Devir hesabı yaşa göre yapılıyor, fıkıhtan bakılır Kendi amel defterimiz için de 71000-500000 Kelime-i Tevhid yapabilirsiniz Başta Sevgili Peygamberimiz ve diğer Peygamberlerin yüzü suyu hürmetine, Ümmet-i Muhammed'in ruhuna bağışlamak çok mühim 71000 Kelime-i Tevhid "La İlahe İllallah " diyen insana çekilir
Tevhid 71000 olacak Bir oldu mu Alah'ın ismi içindir Tek oldu mu iyidir
Zikrullahın kaynağı Kelime-i Tevhid ve Lafza-ı
Celâl'dir

(5) "Allah"

Lafza-ı Celâl, denildiğinde Allah'ın beşbin ismini cem ederek bir anda söylenmiş gibi
olunur
Bir kere Allah demek, beşbin ismini söylemekten daha faziletlidir

(6) "Hu"

Hu, Allah'a kavuşmak, maksada ulaşmaktır Hu; İsm-i A'zâm'dır, Altı Esma'nın tercümanıdır Evliyanın kalp gözünü açan Hu'dur
"Hu " demek; "ben Sen' den geldim, Sen gönderdin, yine Sana döneceğim", "Allah'a kavuşmak" demektir Hu, sana kavuşacağım Hu, hedefe kavuşmaktır
Gaye; Allah'a kul, Peygambere ümmet olmak Hu, İsm-i A'zâm'dır Nasıl olur? İsim o isim, ama ağız o ağız değil Hu ismi "Sen'den geldim Sana döneceğim" diyor İsim o isim, ağız o ağız olmadı mı gemi karaya vuruyor
Kimsenin bulunmadığı yerde hulus-i kalple "La İlahe İllallah " dedin mi, Allah kâinatı hizmetine d öker
Yüzbin tane gelişigüzel şeyleri okuyana kadar bir teşbih kadar Allah'ı zikir et daha iyidir
Kur'an-ı Kerîm'de zikirle ilgili öyle âyetler var ki: insanlar anlasa kalpleri ve dilleri hep zikirle meşgul olur
Zikirle meşgul olmayan gönüller ölüdür Zikirle meşgul olan gönüllere Mahşer, Mizan, Sırat'ta sıkıntı yoktur Hazret-i Allah "Beni az dahi olsa kim hatırlarsa Ben onunla beraberim" buyuruyor
Ehl-i tasavvufta ders (zikir) görevi aynı beş vakit namaz gibidir 24 saatte bir defa aksattın mı, Allah'a ve Resûlullah'a giden kabloyu taşıyan
Bir kere Allah demek, beşbin ismini söylemekten daha faziletlidir
direklerden biri yıkılmış olur
Teşbihte 100 rakamına bağlı kalmak lâzım
Rızıkta, geçimde sıkıntısı olanlar 100 bin ile 250
bin "İhlâs-ı Şerif Sûresi" ni okusunlar! Peygamberimiz'e karşı sevgisi az olanlar da 100 bin ile 250 bin "Salavat-ı Şerife" getirsinler!
Cenâb-ı Allah'ın her isminden bir canlı yararlanır
Altı Esma Hazret-i Peygamberimiz'in manen Hazret-i Veysel Karânî'ye ve tüm sahabeye verdiği derstir Onların hepsi; Hazret-i Veysel Karânî, Hazret-i Ebûbekir, Hazret-i Ömer, Hazret-i Osman, Hazret-i Ali bizim pirlerimizd ir
"Ellah" mı yoksa "Allah" mı denecek? Aslında ne tam "E" dir, ne de "A" İkisinin arasında söylenen bir harftir Siz okurken hem "E" ile hem de "A" ile okumayın, ikisinin arasında çıkan harfle söyleyin
"La ilahe illallah " derken dikkat edilecek "La ilahe " söylenirken uzatmak serbest, gidebildiği kadar gitsin, "illallah " çok hızlı ve keskin denecek Eğer "illallah " derken uzatırsanız Allah'ın varlığından bir şüphe etmiş gibi olunur "Allah" lafzı söylenirken de baştaki harfler uzatılmadan, sondaki harfler de uzatılarak söylenmelid ir
Allah (cc) Ayet-i Kerîme'de; "Ey îmanla müşerref olan kullar! Gönüller ancak Beni zikretmekle mutmain olur, ruhlar ancak Beni zikretmekle huzur bulur " buyurmaktadır

ALINTIDIR

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com