Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
allah, cca, dua, etmem

Ben Allah (C.C)'A Dua Etmem

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ben Allah (C.C)'A Dua Etmem

“Ben Allah’a (cc) dua etmem

Deme, sonra nasıl olsa gelecek gelir; gelmiyorsa olan da gelmez gibi sözlerini de bir mazeret olarak gösterme Bunlar boş sözdür Daima dua et Dua etmek bir vazifedir, görevdir; kulluk icabı sayılır Dünya ve âhirete ait işlerin için Allah’a (cc) yalvar, dua et ve iste Haram olmayan, ahlakına bir zarar vermeyecek olan her şeyi O’ndan (cc) talep et Çünkü Cenab-ı Hakk (cc) bizi dua etmeye teşvik ediyor, emir veriyor:

- “Bana dua edin, icabet ederim Allah’ın (cc) güzel nimetlerini isteyin, ama o nimetleri birbiriniz için böbürlenme vesilesi yapmayın

Dua üzerine Peygamber (sav) Efendimiz havli emirler vermiştir Ümmetini dua etmeye teşvik etmiştir Bunların birkaçını zikretmek yerinde olur:

- “Kabul olacağına inanarak dua edin Allah’a (cc) yalvaracağınız zaman ellerinizi açınız

İş bu Hadis-i Şerifler senin; “dua etmeye lüzum yok Etsem de gelir etmesem de

Şeklinde söylediğin sözlerin yersiz olduğunu gösteriyor

Daima Allah’tan (cc) iste Kısmetinde varsa gelir; bu geliş senin imanını arttırır Duaya alıştığın için halka yüz suyu dökmekten de kurtulursun Şayet kısmetin değilse yine duan iyi olur, Allah’a (cc) imanın olduğu anlaşılır Ayrıca bütün hallere karşı sende bir uysallık olur Asabiyete kapılmadan işlerin kolaylıkla hal yolunu bulursun Borçlu isen kolaylıkla ödeme yollarını ararsın Sakin olduğun için herkesin itimadını kazanırsın Çünkü imanlısın, işlerini Allah’a (cc) bırakıyorsun

Yaptığın duaya dünyada karşılık verilmese bile ahirette bol ecir alırsın Günahların, hataların bağışlanır Allah (cc) kullarına bol ihsanlar yapandır Acır, dualarını kabul eder

Duanın kabul olunacağı muhakkaktır Ya bu alemde ya öbür alemde karşılığı görülür

Peygamber (sav) Efendimiz bir Hadis-i Şerifinde şöyle buyurur:

- “Kıyamet günü imanlı kimse amel defterinde birçok iyi işlerin mükafatı şeklinde bazı şeyler görür, hayret eder Sonra ona sorulur:

- ‘Bunları biliyor musun?’ Haliyle bilmez ne olduğunu:

- ‘Bilmiyorum…’

Der Buna karşılık ona şöyle anlatılır:

- ‘İşte bunlar senin dünyada dua yoluyla istediğin şeylerin karşılığıdır Kaderinde olmadığı için orada verilmedi; burada onların mükafatını alıyorsun’

Her iman sahibi Allah’a (cc) dua eder… İman sahibi, Yaradanını (cc) her zaman anandır Her hakkı yerine getiren iman sahibidir

Sonra dua eden bilir ki her şeyi veren Allah’tır (cc)

Dua eden kibirli değildir İşte bundan ötürü dua iman sahibinin huyları arasında olmalıdır

Ehl-i iman, duadan kaçınmamalıdır

Gavsulazam Abdulkadir-i Geylani (KSA), Fütûh-ul Gayb (Gizliden Sesler)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com