Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
besmele, kazandırdıkları, mümine, şuurunun

Besmele Şuurunun Mü'mine Kazandırdıkları

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Besmele şuuru, bize şu anlayış ve davranışları kazandırır (kazandırmalıdır):

Müslümanın her işi Allah'ın adıyla ve O'nun emir ve müsaadeleri doğrultusunda olmalı

Müslümanın her işinde 'evvel Allah' olmalı Yani mü'min, başlayacağı işi yapıp yapmama konusunda önce Allah'a danışmalı

Harama besmele çekilmeyeceği için, besmele çekemeyeceğimiz hiçbir işe girişmemeliyiz

"Besmelesiz iş ebterdir, yok olmaya mahkûmdur" (İbn Mâce, hadis no: 1894) hadisinden anlıyoruz ki besmelesizler ve onların düzenleri devrilip yıkılmaya mahkûmdur

Kesilirken besmele çekilmeyen her hayvan murdardır, pistir Besmeleyle ve besmele doğrultusunda olmayan her düşünce, fikir, iş ve düzen de murdar ve leş hükmündedir

Besmele Allah'tan yardım dilemedir Allah ise, ancak Kendi yolunda olanlara yardım eder (8)

Müslüman, her türlü davranışa İslâmî ölçüler ışığında başlamalı, eylem, hizmet ve faâliyet yaparken ilâhî rahmet ve merhamet üzere bulunmalıdır Besmele bu bilinci yansıtmalıdır

Müslüman, bütün düşünce ve davranışlarında merhametle hareket etmek zorunda olduğunu besmeledeki rahmetle ilgili iki sıfatla idrak etmelidir

Müslüman, besmeleyi hayatının tamamına yansıtmalıdır Şuursuz bir şekilde söylenen besmelenin, istenen faydayı sağlamayacağını bilmelidir

Besmele, müslümanın elini attığı her işte, adımını attığı her yolda Allah ile beraber olduğunun, O’nun yardımıyla iş yaptığının şuurunda olmasını sağlar/sağlamalıdır

Besmelenin her işte sürekli tekrar edilmesi, Allah’ı zikir olduğu gibi, müslümanın Allah’la rahmet üzerine iş yapacağına, O’nun izin verdiği şekilde davranacağına dair sözleşme yenilemesidir

Besmele, her işte Allah’tan yardım istemenin gerekliliğini, başarı ve zaferin Allah’a ait olduğunu unutmamak demektir (9)

Besmeleyle, yapılan işi kendi adımıza, fakat Allah’ın ismi ve izniyle, Allah'tan yardım dileyerek yaptığımızı belirtiyoruz

Allah'ı yücelterek başladığımızda o iş, Allah için oluyor O'nun dini için yapılan bir gayret şeklini alıyor

Şeytanın iğvâsına karşı direnme bilinci yenileniyor Her işe besmeleyle başlamak hayatı anlamlandırıyor

Allah'ın sözünü toplum hayatının dışına iten kökten laik anlayış reddedilmiş, tüm müşrikler ve putperestlere muhâlefet etmiş oluyor (10)

Mü'minler istiâze ve besmelenin şuuruna erdikleri gün, yeryüzünde hiçbir tâğutî iktidar gücünü muhafaza edemez Çünkü eûzü-besmeleyi duyan şeytan ve tâğut çılgına döner, mahvolur (11)

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-02-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Besmele; Kalkan! Koruyucumuz! Besmele ile basladigim her isimde öyle bir huzur yasiyorum ki Bunun tersinde ise, unuttugumda, korku sariyor benligimi Buna elhamdülillah! O'nun adiyla baslanilmayan iste hayr beklentim bile olmaz

Ama O'nun adiyla baslamak O'nun adiyla niyetlenmek O'na siginmak
Yolundan ayirmasin O bizleri!

Bediüzzaman SaidNursi'nin sözleri akti yüregime
"Besmele her hayrin basidir, biz dahi basta ona baslariz" diyor ûstadimiz Cünkü besmelesiz bir is yarimdir, tamamlanmamistir

Bu bir evliligie benzer benim icin Ciftler biririnin elbisesi, örtüsüdür! Biri digerini tamamlar, caba ve emek o yönden olur/olmali Hayra niyet ve temel öyle atilir/atilmalidir Allah'a yakinlastirmak birbirilerini, vesile olmak birbirilerine Ha temel yanlis atilmissa (besmelesiz / dinden uzak) o evlilikten ne hayr beklenilinebilinirki? Sorunlar pes pese gelir, tamamlanmaz

Rabbim! Besmelesiz adim attirmasin bize
Allah'im razi olsun Biziz_Abla

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com