Bir Gece Kalkarsınız |
08-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bir Gece KalkarsınızBir gece kalkarsınız Çünkü bilmediğiniz bir şey uyandırmıştır sizi Gecenin yarısında ve en sessizinde Ve hemen anlarsınız o şey namazdır Besmele çekersiniz, ve abdeste koşarsınız, bütün azalarınızla Gecenin o zifiri karanlığında abdestin nuru aydınlatır odanızla beraber alnınızı, kalbinizi, Doldurur nuuuurla içinizi Ve dün geceden sizi bekleyen seccadeniiiiz, tesbihiniiiz Usulca aralarsınız dolabın kapısını Alırsınız seccadenizi tesbihinizi Elleriniz değince tesbihinize, seccadenize Dokunur seccadeniz, tesbihiniz kalbinize Ve yavaş yavaş açarsınız kat kat seccadenizi, Korsunuz yanıbaşına katlanmiş tesbihinizi Sanki o anda kat kat açılan seccadeniz değil de Yedi kat semanın kapılarıdır size Ve niyet edersiniz Rabbim Allah"im ey Rahman ey Rahim dersiniz Affımı diliyorum Huzuruna kabulümü umuyorum Miracımı istiyorum Kabul eder misin? divanına durmamı Kabul eder misin? huzurunda ellerimi bağlamamı, kıyamımı, kıraatımı Ve bana yardım eder misin? rukümla senin önünde eğerken nefsimi kalbinizin en sessiz ama en derin yerinden Allah"ım dersiniiiz Ve dudaklarınızın arasından dökülüverir sessiiiz haykırışınız: Dizlerim, ellerim ve alnım hep beraber yere değdiğinde Secdeye vardığımda Nasiplendirir misin? bu günahkar kulunu azıcık ta olsa rahmetinden Evet, biliyorum buna layık değilim Her gün, her saat, ve her dakika günah işliyorum, sana isyan ediyorum, sana karşı geliyorum Ama yine de bunu istiyorum Pişmanım Kusurlarıma, eksiklerime, hatalarıma, günahlarıma Söz veriyorum sana, tevbe ediyorum pişmanım Bir değil, yüz değil, biiin defa tevbe ediyorum günahlarıma Allah en büyüktür dersiniz Bırakırsınız arkanızda bu dünyaya ait her ne varsa Ve başlarsınız namazınızı edaya Artık önünüzde sadece kabe ve bir de o serdiğiniz seccade vardır Ve sanki başınızın üstünde uçmasından korktuğunuz bir kuş varmışcasına kıyamda durursunuz Hiç kıpırdamadan Ellerinizle birlikte bağlarsınız Rabinizle aranızda bir bağ Okursunuz kitabınızı, Kur'an'ı Kerim'i Şimdi kaçar sizden şeytan, en büyük düşman sizinle birlikte eğilir Gün boyu savaştığınız nefsiniz Eğilmişsinizdir fakat bir o kadar da yükselmişsinizdir Huşunuzla göklere erişmişsinizdir Artık kalbiniz farklı atmaktadır Ruhunuz özgürdür Heyecanınız artmıştır Çünkü sırada secde vardır Rab'le buluşma anı vardır Bırakıverirsiniz secdeye usulca Sırasıyla dizlerinizi, ellerinizi ve alnınızı Yavaş yavaş Usul usul karanlık geceyle birlikte fısıldarsınız: Sübhane rabbiyel ala Sübhane rabbiyel ala Sübhane rabbiyel ala İçiniz dolmuştur Çünkü kalbiniz mutmain olmuştur Ve en sonunda başınız öne eğik oturursunuz Tahiyyatı okursunuz selam sana dersiniz ve rabinizin selamını alırsınız sonra Fahr-i kainat efendimizi yönünüzü döndüğünüz kabenin mimarı İbrahim (a'ı selamlarsınız Ve sonra yine selamlarsınız Gece gündüz hep sizinle olan Amellerinizi yazan Sizi koruyan meleklerinizi yavaş ama bir o kadar da sessiz çünkü vakit seher her şey sessiz Artık namazınız bitmiştir elleriniz açılmıştır vakit dua vaktidir kalbiniz bir bir sıralar dualarınızı der amiiin sessiz dudaklarınız yatakta bıraktığınız uykunuz yanıbaşınızda melekleriniz önünüzdeki seccadeniz ve bir de tesbihiniz Konmuştur açılan ellerinize affınız,istekleriniz, arzularınız dolmuştur kalbinize huzurunuz, sukunetiniz ve mutluluğunuz alinti |
|