Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hayatı, roscelinus

Roscelinus Hayatı

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Roscelinus Hayatı

Roscelinus kim, Roscelinus hayatı

Roscelinus hakkında bilgi

Roscelinus biyografisi

Roscelinus, 1050-1120 yılları arasında yaşamış Ortaçağ filozofu Abelardus'un da hocası olan Roscelinus, tümeller konusunda aşırı bir adcılığı benimsemiştir Eserleri günümüze ulaşmamış olan Roscelinus, kutsal üçlemenin unsurlarını birleştirmeye çalışma çabasıyla da tanınır

1050-1125 yılları arasında Fransa’da yaşamıştır Başlatmış olduğu tümeller tartışması, ortaçağın geri kalan bölümünün ana tartışma konusu olmuş ve ortaçağın çözülmesinin belki de en önemli nedeni olmuştur

Roscelinus tümeller tartışmasında, adcı (nominalist) bir tutum sergilemiştir Adcılığa göre; tümel kavramların gerçeklikleri, başlı başına var oluşları yoktur Tümel kavramlar, insanların benzer nesneler için düşünmüş olduğu kavramlardır Eş deyişle nesnelerin ortak, benzer yönlerine insanların takmış olduğu adlardır

Gerçek olan ancak tek tek nesnelerdir, tümel kavramlar değildir Eğer yalnız nesneler gerçek ise kilise kavramdan başka bir şey değildir ve yalnız onun içinde bulunan bireyler gerçektir Ya da ilk günah bir addan (sözcükten) ibarettir ve gerçek olan yalnız bireysel günahtır Ya da Tanrı’da gerçek olan Baba, Oğul, Kutsal Ruh’tur ve kilisenin söylediği bunların üçünün birleşmesiyle oluşan ‘Tanrı düşüncesi’ gerçek değildir, sadece bir addır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com