Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
evde, kefir, yapılır, yapılışı

Kefir Nasıl Yapılır? Evde Kefir Yapılışı

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kefir Nasıl Yapılır? Evde Kefir Yapılışı

Kefir sağlık açısından oldukça faydalıdır Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olan kefir, bir çok kişinin yaptığı sağlık karışımları arasında yer alıyor Kefirin nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorsanız sizler için yaptığımız araştırmayı kesinlikle okumalısınız Hepinize sağlıklı bir yaşam dileriz

Kefir yapımında dikkat edilmesi gereken en önemli özellik kesinlikle metalle temas etmemesiCam veye plastik kaplar kullanmak gerekiyor ,plastik kaşık ,plastik süzgeçgibi

Gelelim nasıl yapıldığına:

Buzdolabında suyun içinde beklemekte olan kefir mayası süzgeçe dökülür ve yıkanır

Cam veya plastik kavanozun içerisine kefir mayası konur ve üzerine oda ısısında beklemiş olan süt dökülür(ben paket süt kullanıyorum isterseniz kaynatıp oda ısısında soğuttuğunuz sütüde kullanabilirsiniz)

Kavanozun ağzı çok sıkı olmayacak şekilde kapatılır ve güneş almayan serin bir yerde örneğin mutfak dolabının içinde, yazın 8-10 saat arası kışın ise 12 saat kadar bekletilir

Bekleme süresi dolunca başka bir kavanozun ağzına süzgeç konarak kefir süzülür

Süzülen kefir buzdolabına konurSüzgeçte kalan kefir mayaları ise bir kaseye konarak üzerine su doldurulur ve buzdolabında saklanır

3-4 gün kadar buzdolabında kefir mayası bekletilebilir daha uzun süre saklanacaksa derin dondurucuya konulması tavsiye ediliyor fakat ben hiç denemedim sonuç ne olur bilemiyorum

Kefirin faydalarına geçecek olursak ;
  • Bağırsaklardaki maddelerin küreselleşmesini önler
  • Beyine enerji verir ve zihinsel gelişimi sağlar
  • Kansere karşı koruyucu ve kanseri geciktirici etkisi vardır
  • Yüksek tansiyonu giderir
  • Kolesterolü düşürür
  • Damar sertliğini giderir
  • Kemik erimesini önler
  • Bronşit ve astım nöbetlerini azaltır
  • Kansızlığı ve kan bozukluğunu giderir
  • Mikrobik enfeksiyonlara karşı direnci arttırır
  • Egzama ve alerjilerde faydalıdır
  • İdrar yolu iltihaplarını tedavi eder
  • İdrarı sulandırır
  • Karaciğer bozukluğunu tedavi eder
  • Mide ve bağırsak salgılarını arttırıp hazmı kolaylaştırır
  • Bağırsak hareketlerini hızlandırır
  • Mide ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelir
NOT:Kefir mayasıni aktarlardan bulabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com