Kefir Nasıl Yapılır? Evde Kefir Yapılışı |
07-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kefir Nasıl Yapılır? Evde Kefir YapılışıKefir sağlık açısından oldukça faydalıdır Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olan kefir, bir çok kişinin yaptığı sağlık karışımları arasında yer alıyor Kefirin nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorsanız sizler için yaptığımız araştırmayı kesinlikle okumalısınız Hepinize sağlıklı bir yaşam dileriz Kefir yapımında dikkat edilmesi gereken en önemli özellik kesinlikle metalle temas etmemesiCam veye plastik kaplar kullanmak gerekiyor ,plastik kaşık ,plastik süzgeçgibi Gelelim nasıl yapıldığına: Buzdolabında suyun içinde beklemekte olan kefir mayası süzgeçe dökülür ve yıkanır Cam veya plastik kavanozun içerisine kefir mayası konur ve üzerine oda ısısında beklemiş olan süt dökülür(ben paket süt kullanıyorum isterseniz kaynatıp oda ısısında soğuttuğunuz sütüde kullanabilirsiniz) Kavanozun ağzı çok sıkı olmayacak şekilde kapatılır ve güneş almayan serin bir yerde örneğin mutfak dolabının içinde, yazın 8-10 saat arası kışın ise 12 saat kadar bekletilir Bekleme süresi dolunca başka bir kavanozun ağzına süzgeç konarak kefir süzülür Süzülen kefir buzdolabına konurSüzgeçte kalan kefir mayaları ise bir kaseye konarak üzerine su doldurulur ve buzdolabında saklanır 3-4 gün kadar buzdolabında kefir mayası bekletilebilir daha uzun süre saklanacaksa derin dondurucuya konulması tavsiye ediliyor fakat ben hiç denemedim sonuç ne olur bilemiyorum Kefirin faydalarına geçecek olursak ;
|
|