Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
horasani

Horasani

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Horasani

Horasani Bitkisi Özellikleri Nelerdir - Horasani Yetiştiriciliği - Horasani Hakkında

HORASANİ

(Artemisia cina)

Papatyagiller familyasındandırDiğer adları horasani,doğu horasanisi

30-60 cm boylarında çalı görünüşünde çok yıllık otsu bir bitkidirSarımsı çiçekleri vardırTürkistan steplerinde yetişir

Bu bitkinin çiçekleri kapsüller henüz açılmamışken toplanırKullanılan taneler 2-4 mm uzunluğunda 1-15 mm genişliğinde esmer-sarı yada esmer yeşildir

10 gram horasani tohumunun üzerine bir litre kaynar su dökülür, 10-15 dakika bekletilip demlendikten sonra günde üç kez birer bardak içilir ve buna üç gün devam edilir

Bitkinin yapraklı ve çiçekli dallarının bileşiminde uçucu yağ flavon türevleri ile absintin , artabsin gibi acı maddeler ve reçine bulunur

Bağırsak solucanlarıyla kurtlara karşı etkilidirİştah açıcıdır, bağırsak gazlarını giderir kan dolaşımını arttırarak vücuda zindelik verir sindirimi kolaylaştırırCinsel gücü arttırıcı ve dökülmüş saçları çıkarıcı özelliğinin olduğuda bildirilmektedir

Tanenler un haline getirilip hap olarak da içilebilirHorasaninin lezzeti acı olduğu için özellikle çocukların içmesi için bal karıştırılır 30 gram bala 3 gram horasanı koyup iyice karıştırılır üç gün kahvaltıdan sonra birer çay kaşığı alınırBüyükler için bu doz üç katıdır

Modern tıbbın kabul ettiği bir bitkidir;ancak hekim kontrolü olmadan kullanımı sakıncalı olabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com