Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cüce, palmiye

Cüce Palmiye

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cüce Palmiye

Cüce Palmiye Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Cüce Palmiye Hakkında - Cüce Palmiye Faydaları - Cüce Palmiye Yetiştiriciliği

( Serana repens yada sabal serrulata)

Palmiyegiller familyasındandırDiğer adları Sabal Saw palmeto

Yabanileri 6 metre boylanabilen ama genelde 1-2 metre boylarda kalan bir palmiye türüdürKuzey Amerika’nın güney bölgelerinde Atlantik ve Karayib kıyılarındaki kumullarda yetişirYelpazemsi yapraklarının ucu çatallıdırYeşil yada beyaz çiçekleri gevşek salkım halindedirKüremsi küçük siyah meyveleri vardırSonbaharda toplanan bu meyveler halk sağlığının önemli ilaçlarından biri sayılır

Bileşiminde yağ asitleri, esterler, steroller, sakkaritler,anabolizan maddeler bulunur

Kızılderililer ve ilk Amerikan yerlileri bitkinin meyvelerini üreme organları ve idrar yolları ile ilgili rahatsızlıklarda kullanmışlardır

Günümüzdeyse bir çok bilimsel çalışma tarafından kanıtlanan prostat ve idrar yolları üzerindeki faydalı etkilerinden dolayı dünyada yaygın olarak kullanılmaktadır

Bitki ayrıca hem erkekler hem kadınlar için cinsel isteği ve gücü artırıcı bir etkiye sahiptirHer iki cinsin hormon dengesini düzenler Kadınlar bu bitkiyi küçük göğüslerini büyütmek, süt miktarını arttırmak, yumurtalık ve rahim iltihabını cinsel soğukluğu gidermek için kullanmaktadırErkeklerde iyi huylu prostat büyümesine karşı etkilidir

Tarım Bakanlığının izniyle ithal edilmiş olan cüce palmiye ektresi kapsüller halinde satışa sunulmuş olup:yemeklerle beraber günde 2-3 kapsül alınması önerilmektedir

Dikkat hamileler kullanmamalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com