Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kamış

Kamış

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kamış

Kamış Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Kamış Hakkında - Kamış Faydaları - Kamış Yetiştiriciliği

(Phragmites spp)

Buğdaygiller familyasındandır

Diğer adları kamış otu,beyaz kamış,süpürge kamışı

Göl,dere ve bataklık kenarlarında 3 metre boylanabilen, köksaplı çok yıllık, otsu bir bitkidirMavimsi yeşil renkli 1-3 cm genişliğinde uzun şerit yapraklıdır05-12 cm çapındaki gövdenin uçlarında morumsu-esmer dağınık başaksı çiçekler bulunurÇatı kaplama işinde , sepet,kalem,ok ve müzik aletleri yapımında kullanılırGövde ve yapraklar kağıt üretiminde de kullanılır

Bileşiminde karbonhidratların bulunduğu köksaplarının idrar arttırıcı, kan temizleyici,terletici etkileri vardırRomatizma, gut ve idrar yolları rahatsızlıklarında kullanılır

Bunun için 30 gram kökü 20 gram meyan kökü , yarım litre suda kaynatılıp günde bir-iki bardak içilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com