Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
engin, sebahattin

Sebahattin Engin

Eski 07-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sebahattin Engin

Sebahattin Engin hayatını kaybetti

Bugüne kadar 23'ü basılı 38 tiyatro eseri bulunan 87 yaşındaki tiyatro yazarı Sebahattin Engin, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti

AA-Selçuk Üniversitesinden emekli Prof Dr Saim Sakaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1920 Kastamonu doğumlu Engin'in 1953 yılında Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümü'nden mezun olduğunu söyledi

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Zirai Donatım Genel Müdürlüğü ve Ziraat Bankası'nda çalışan Engin'in tiyatro yazarlığı yaptığını anlatan Prof Dr Sakaoğlu, şunları kaydetti:

"Engin'in 23'ü basılı olmak üzere toplam 38 tiyatro oyunu var Oyunlar İstanbul Şehir Tiyatroları, Devlet Tiyatroları ve özel tiyatrolarda sahnelendi Bazıları ödül kazandı Engin'in oyunlarından Yunus Emre, Karacaoğlan, Köroğlu, Hacı Bektaş-ı Veli, Malazgirt, Suçlu, İpsizler, Bunalım ve Tedirginler en çok bilinen oyunlarından"

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com