|
|
Konu Araçları |
belirsizliğe, git, sahilinde, sende, yokluğun |
Git Artık Sende Yokluğun Sahilinde ki Belirsizliğe! |
12-24-2010 | #1 |
MustafaCilasun
|
Git Artık Sende Yokluğun Sahilinde ki Belirsizliğe!Düşünme artık gerek kalmadı Sinende beklettiğin neler varsa şimdi nedametinle karşıma çıktı Hani sabır vardı ve sevgi masumluğun sadakatiydi, zanlar neden bu sabrımı bıktırdı Düşün dedim, sen taraneleri sectin, tahkik et dedim, yargılayayan o gözlerimde yıldırdın Bana hiç bir şey bırakmadın Belki birilerine kandın, belki de sabrı ve kanaatı aşk ile yudumlamayı gale almadın Akıl ve izanımı daralttın, kuytu köşeleri arattın, bir kalbi mutmainlik süruru bırakmadın Ne yapmalıydım, hangi manada sana yaklaşmalıydım her ne hikmetse o an şaşırdım kaldım Neden dinlemeyi seçmiyorsun Kalbin zaten bir sahibi var demiyorsun, ruhuma esaret yaşatmayı hak sanıyorsun Hesap kimin, mizan kimler için aklın ve idrakin kavlinde derlenen seçim, sen ise ağlıyorsun Tefekkür ettikçe her vakit vicdanım sızlatıyorsun, neden anlamıyorum nefesini dediriyorsun Şayet senin tercihlerine inansam Tahkiki ve iradi olmayı bir yana bıraksam, senin kalbinin dilediğin nispette mi yaşasam İtaat kültürüne kansam, kul olmayı nefsime bıraksam, aklı ve izanımı bilmem ki ne yapsam Ağlamak sanki adet oldu, her yanım duygusallık lahzasında vurgun yaşadı, evet yalvarsam Hani bir kör cahillik kalbe ziyandır Ne kadar muttali olmadığı ilim varsa, sanki alleme bir candır ve heran dil-i güzardır Düşünmek ve akletmek ancak kalbi ve ruhu manada ilimle orantılı olursa o an aşk-ı sanattır Lafazanlık hangi gönlün didarında gamdır, hesapsız olmak aşkı anlamayan için manidardır Mustafa CİLASUN