Aznavur İsyanından Birkaç Sahne |
11-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Aznavur İsyanından Birkaç Sahne“Bayırdan, iç elbisesi ile bir cesedi sürükleyerek, bağırarak ve koşarak getiriyorlar Anladım Zavallı Kani Beyin naşı idi Dayanamadım, kaçtım Bu vatan fedaisinin haydutlar elindeki bu halini görmek istemiyordum Kani Beyin bulunduğu evi soyup soğana çevirmişler Cesedini, daha ölmeden merdivenden atmışlar, elbiselerini so¤¤¤¤¤, hatta edep yerini açarak sürükleye sürükleye getirmişler, alçaklar Akşama doğru bir tellal, ‘(Akbaş Cephaneliğini boşaltıp, Anadolu’ya kaçıran gözü pek ekibin başkanı) Hamdi Beyin cesedini akşama gelecek‘ diye haber verdi Of! Bu koca kahramanın cesedini, bu alçakların kirli ayakları altında mı göreceğiz? Ertesi günü derste idim Hademe kapıyı açtı, ‘Hamdi Beyi getiriyorlar Ne başını bırakmışlar, ne vücudunu ; parça parça etmişler’ Dedi Hamdi Beyin mübarek naşını, canavarlar, kirli ayaklarıyla çiğnemişler, vücudunu parça parça etmişler Zavallı şehidin vücudunu arabadan süngülerle çıkarmışlar Her halde Balkan harbinin Bulgarları, bundan daha insaflı idiler |
|