Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
istanbullu, kitabının, kız, özeti

İstanbullu Kız Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İstanbullu Kız Kitabının Özeti

İstanbullu Kız

Yıl 1928 Hanedana mensup Aziyade Amberi ile babası, Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılışından sonra kendilerini Berlin'de sürgünde bulurlar Aziyade, yıllar önce bir Türk prensiyle sözlenmiştir Ama, Batı'nın da cazibesiyle, on dokuz yaşındaki bu Müslüman kız Viyanalı bir doktora, bir "dinsiz"e âşık olur ve onunla evlenir

Bir gün Aziyade, eskiden söz verdiği o prensle yeniden karşılaşır Prens, artık New York'ta sürgünde yaşayan bir senaryo yazarıdır Adam onu görür görmez, bu kadını karısı olarak istediğine karar verir Aziyade tamamen sadık olduğu evliliğiyle, yıllar önce verdiği söz arasında kalır

İstanbullu Kız,savaş öncesi İstanbul'u ile savaş sonrasının gerilemiş Berlin'indeki kültürlerin ve değerlerin, Hıristiyanlığın ve Müslümanlıüın çatışmasını konu ediniyor Bunların yanında, Aziyade'nin kendi içinde yaşadığı görev ve arzu ikilemi de gözler önüne seriyor

İstanbullu Kız, dokunaklı ve dikkat çekici bir roman- alışılmadık ve egzotik Esrarengiz yazar Kurban Said, Ali ve Nino'dan sonra bir kez daha, kaleminin hem düşündüren hem de büyüleyen gücünü gösteriyor

"Epik bir şiir gibi okunuyor tutkuyla, şiirsellikle, mizahın ve trajedinin keskin dönüşleriyle"
The New York Times Book Review

Yazar : Kurban Said

Yayınevi : Everest Yayınları

Sayfa Sayısı : 282

Etiket Fiyatı : 12,00 YTL

Basım Tarihi : Ocak 2005

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com