Özgürlüğüm Secdegahım |
01-22-2010 | #1 |
GöKKuŞaĞı
|
Özgürlüğüm SecdegahımI Kolay değildi alınan yüklerin taşınması Usulca bir düş mahmurluğundaydı varlıklar Özgür bir ‘ben‘ olmak adına idi bütün savaşlar Bir yokuş aşağı inişine meftundu katlanışlar Herşey vadideki günler deşifresine aitti Fırtınalar göbeğinde durgun bir göl idi gönül Islak sevinçler de kendince şahta işte Sessiz duvar kendinde yitmiş Ve savaş çocuğu nazargahında; Bir özgürlük arayışı içinde kainat… Konum bir birliğe çağrışım Aşılamaz gibi görünen sorunlar aksak bir kayıt Kurtlar sofrasında yamyamlar Ve özgürlük adına gönüllere prangalar takanlar… Kolaydı aslında gündüz aydınlıkları Biriktirmek gerekti birikintileri Referanslar kırık dökük de olsa Kabaca ilk olarak resmedilmeliydi özgürlük Aranılan sadece bir ‘an’ idi aslında Uzun ya da kısa farka hacet yok Antlaşma maddeleri niteliğinde sıfırdan Yani en baştan başlamak gerekliydi Küçük sınamalarla köprü kurulmalı Ve artık bu kurguyla ‘vira bismillah‘ denilmeliydi… Konum bir birliğe çağrışım Aşılamaz gibi görünen sorunlar aksak bir kayıt Kurtlar sofrasında yamyamlar Ve özgürlük adına özgürce savaşanlar… Bu anlamda savaşan bizdik Yani ben, yani sen, yani biz Güverteden bakıp sessizce kurbanlar arasalar da Biz onlara aldanmayacak Ve eylülden artan bir hüzünle Selamlayacaktık onları; gururla Ki bilmeseler de bu umut yelkeninin yaverlerini Ve herşey bir boş dinginlik gibi de gelse onlara Manaya döngü serüven dâhilinde Günde beş vakit bizim özgürlüğümüz secdegahımız diyoruz ‘Elhamdülillah‘… II Bir seher vaktinde Sorgu ve suallerin beynimi yağmaladığı Son geminin kalkması misali Çırpınan ruhumla vardım secdeye Avare damla sergüzeştliğinde Ve sonsuzluk semaisinin en parlak deminde Yine nazarda durdu bedenim; Acziyle! Fakriyle! Çaresizliğiyle! Konum bir birliğe çağrışım Aşılamaz gibi görünen sorunlar aksak bir kayıt Kurtlar sofrasında yamyamlar Ve özgürlük adına özgür kahramanlar! Tutsaktaydı özgürlük kimine göre Kimine göre serbest bir yaşamdı Asıl özgürlük anlaşılmadı Aslolan boşluk asla dolmadı Bir kıyamdı aranılan Bir rükû, bir secde Bir el açımına ihtiyaç vardı Bir huzurdu aslında secdegahlar Bir başka âlemle uyanmaktı, Uyarmaktı bilene! Konum bir birliğe çağrışım Aşılamaz gibi görünen sorunlar aksak bir kayıt Kurtlar sofrasında yamyamlar Ve özgürlük adına özgürce yaşayanlar! Yanıltıcı görüntüler aldattı insanı Çürümeye bırakıldı özgürlük Gözyaşı pazarında kanlı gözyaşları vardı Rahatlamak tasnif edinildi hunharca Yaradan’a en yakın andan uzaklaştırıldı âlem Ki bunada ses çıkarmadı kimse Bağırmalıydık oysa tüm benliğimizle Haykırmalı, duyurmalıydık nasibsizlere Bizim özgürlüğümüz; Secdegahımız diye! III Vurgun gece gönül yaşıma ilişti Hasretimde en ulvi dorukta idi Ve akıttım yaşımı seccademe Gönül verdim de gönül aldım Her gece üzerindeki alış-verişimde Mevsim ötesi destanında Uyanış harikası miftahında Açtım hazinemi iki rekatla Vardım bana en yakın olan An’daki an’a!… Konum bir birliğe çağrışım Aşılamaz gibi görünen sorunlar aksak bir kayıt Kurtlar sofrasında yamyamlar Ve özgürlük adına uykusundan uyanamayanlar! İbret alınmadı o cesetten Son an’a bırakıldı tevbeler Düşünülmedi Düşürüldü hayaller Firuze bir çiçekle İçten bir içtenlikle Herşeyi bir kenara atıp Masumca bir boyun büküşle Gidilmedi secdeye Ya da ‘af‘ denildi hasrete!… Konum bir birliğe çağrışım Aşılamaz gibi görünen sorunlar aksak bir kayıt Kurtlar sofrasında yamyamlar Ve özgürlük adına artık özgür olanlar! Bitmişti artık bu dünyadaki zamanı Yitmişti yittikleri Gitmişti Yani görev sona ermiş Zamanın zamanıyla beraber Kendi de vuslata ermişti Lal bir sevgili Susamış bir gönül Ve aşka dair çarpan gönlüyle Secdede can vermişti!… Ne mutlu ‘O‘ kişiye ki; özgürlüğünde asıl özgürlükle özgür oldu… Ne bahtsız ‘O‘ kişiye ki; özgürlük sandığı tutsaklarda boğuldu… Seher Ortaöner