Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cumhuriyet, güzel, konulu, sözler

Cumhuriyet Konulu Güzel Sözler

Eski 10-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cumhuriyet Konulu Güzel Sözler

Cumhuriyet konulu güzel sözler
* Demokrasi ilkesinin en yeni ve akılcı uygulamasını sağlayan hükümet biçimi cumhuriyettir

* Türk ulusunun yaratılışına en uygun olan yönetim cumhuriyettir

* Cumhuriyet erdeme dayanan bir yönetimdir

* Cumhuriyet düşünce, beden ve bilim bakımından güçlü koruyucular ister

* Cumhuriyet fazilettir

* Cumhuriyet idaresi, faziletli, namuslu insanlar yetiştirir

* Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir

* Cumhuriyette söz, millet tarafından seçilmiş meclistedir

• Gençler cumhuriyeti biz kurduk,onu siz yaşatacak ve idare ettireceksiniz

• Türk ulusunun yaratılışına ve bilgisine en uygun yönetim şekli cumhuriyet yönetimidir

• Türkiye cumhuriyeti yalnız 2 şeye güvenir biri ulus kararı,diğeri en acıklı ve güç koşullar içinde dünyanın beğenilerine hak kazanan ordumuz kahramanlığında,bu iki şeye güvenir,

• Bu ulus,bu ülke yeni rejim üzerinde dünyanın en makul varlığı olacaktır,ben bunu kendi gözümle görmeden ölmeyeceğim

• Cumhuriyet,mütefekkir,bilgili,kültürlü,sağlam ,vücu tlu ve yüksek karakterli ister

• Arkadaşlar önemle ve ciddiyetle beyan ederim ki, TC kutsal tanıdığı bağımsızlığını ve egemenliğini savunmada hoşgörülü olamaz

• Benim ölümlü vücudum bir gün elbet toprak olacaktırfakat,Türkiye cumhuriyeti sonsuza kadar ayakta kalacak ve Türk ulusu güven ve mutluluğunu sağlayan ilkelere uygarlık yolunda yürümeye devam edecektir

• Cumhuriyet rejimi demek,demokrasi sistemiyle devlet şekli demektir

• Öğretmenler,cumhuriyet sizden fikri hür,vicdanı hür,irfanı hür nesiller ister

• Cumhuriyetin dayanağı Türk toplumudur

• Ey Türk gençliği,birinci vazifen,Türk cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve muafa etmektir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com