Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arnavutları, bombalaması, korişadaki, natonun

Nato'nun Korişa'daki Arnavutları Bombalaması

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Nato'nun Korişa'daki Arnavutları Bombalaması

Korişa'daki Arnavutların Bombalaması - Korişa'daki Arnavutlar Neden Bombalandı - Nato Ve Arnavutlar

3-14 Mayıs 1999 gecesi Kosova'nın güneyindeki Korişa köyüne sekiz misket bombası NATO savaş uçakları tarafından atıldı

NATO, Korişa köyünin bir çiftliğendeki 87 Kosovalı Arnavutların ölümü, 78'inin de yaralanmasıyla sonuçlanan saldırının sorumluluğunu üstlendi, ancak Korişa köyünün "meşru bir askeri hedef" olduğunu bildirdi

Saldırıdan sağ kurtulan Arnavut tanıkların ifadelerine dayanan Yugoslav Tanyug Ajansı'nın haberine göre Prizren kentinin 5 km kuzeyindeki Korişa köyüne yönelik saldırı önceki gece yarısı meydana geldi Bombardımanda Prizren'e yönelik saldırıdan ötürü göç etmek zorunda kalan yaklaşık 400 mültecinin sığındığı bir çiftlik isabet aldı Sırp basın merkezinin açıklamasına göre köye sekiz misket bombası isabet etti Saldırıda çoğu çocuk, kadın ve yaşlılardan oluşan Arnavut mülteciler öldü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com