Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bursalı, etti, mustafa, necati, vefat

Mustafa Necati Bursalı Vefat Etti

Eski 06-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mustafa Necati Bursalı Vefat Etti

Rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gören şair, hattat Mustafa Necati Bursalı (68) Yeniköy'deki evinde vefat etti

Mustafa Necati Bursalı kimdir?

1941 yılında Samsun’un Kavak ilçesinin Alaca köyünde doğduİlkokulu köyünde okuduMerzifon ve İstanbul’da Kur’an-ı Kerim hıfzı çalıştıHat sanatına ilgi duyarak Hamit Aytaç’tan icazet aldı1965’te Osman Reis Camii imim-hatipliğine tayin edildi1988’de emekliye ayrıldıYazı ve şiirleri Yeni Asya, İslam gazete ve dergilerinde çıktı Bursalı, evli 3 çocuk babası idi
Mustafa Necati Bursalı'nın Adabı Muaşeret, Rüya Tabirleri Ansiklopedisi, Hazreti Osman, Tarihe Şan Verenler, Kur'anı Kerim Sureleri, Allah Aşkını Seçenler, İstanbul ve Anadolu Erenleri gibi çok sayıda kitabı var

Selam Götür

Ey yolcu güzel Kabe'ye
Selam selam götür
Resül'e ve Sahabe'ye
Selam selam götür

Hacerül Esved taşına
Hira Dağı'nın başına
Ebu Zer'in gözyaşına
Selam selam götür

Eser nesim, vurur sıcak
Yüzler olur kar gibi ak
Arafat'a kucak kucak
Selam selam götür

Gözlerde yaş mercan mercan
Nuruna pervanadir can
Bir kuş ol göklerde uçan
Selam selam götür

Ey rüzgar oynat gülleri
Ne hoş kokar onun teri
Bul Selman'ı Ebu Zer'i
Selam selam götür

Hasret çeker, yanar sine
Dağlar yol vermiyor yine
O'nun ravza-i pakine
Selam selam götür

Muhammed'in eşiğine
Fatıma'nın beşiğine
Beyazına, yeşiline
Selam selam götürMustafa Necati Bursalı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com