Dar Gelirliye PTT'den 7.608 TL Yardım! |
05-31-2024 | #1 |
Şengül Şirin
|
Dar Gelirliye PTT'den 7.608 TL Yardım!Dar gelirliye PTT'den 7608 TL yardım! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, düşük gelirli ve ihtiyaç sahibi hanelere yönelik yeni bir dizi sosyal yardım ödemesi başlattığını duyurdu Bu ödemeler, özellikle evde bakım hizmetleri alan vatandaşlara yönelik olup, Mayıs 2024 itibarıyla verilmeye başlanacak Bu desteklerin, hanelerin ekonomik yükünü hafifletmesi ve yaşam kalitelerini artırması hedefleniyor Ödeme Detayları ve Tarihleri Başlangıç Tarihi: Yeni sosyal yardım ödemeleri 15 Mayıs'ta başlayacak Ödeme Kanalları: Ödemeler, PTT aracılığıyla yapılacak Ödeme Miktarı: Evde bakım maaşı olarak 7608 TL ödeniyor Ödeme Sıklığı: Ödemeler her ayın 15'inde başlayıp ayın sonuna kadar devam edecek Başvuru ve Sorgulama E-Devlet Sorgulama: Evde bakım maaşı almakta olan vatandaşlar, TC kimlik numaralarının son rakamını kullanarak e-devlet üzerinden ödeme tarihlerini sorgulayabilirler Başvuru Yapma: Yeni başvurular için ilgili evraklar ve gerekli bilgilerle birlikte PTT şubelerine gidilerek veya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden başvuru yapılabilmektedir Ödeme Takvimi: Ödeme tarihleri ve miktarları, memur maaş katsayısına göre belirlenmektedir 2024 yılında memur maaşlarındaki %49,25'lik artış, evde bakım maaşlarına da yansıtılacak Temmuz Ayı Güncellemesi: Temmuz ayında, memur maaşlarındaki artışa göre katsayı güncellenecek ve evde bakım maaş tutarları da buna göre ayarlanacak Bu yeni ödemeler, özellikle evde bakım hizmeti alan düşük gelirli ve ihtiyaç sahibi haneler için büyük bir destek sağlayacak ve sosyal yardımların etkinliğini artıracak Bakanlık, bu yardımların düzenli olarak ve kesintisiz bir şekilde ulaştırılması için gerekli tüm adımları atmış bulunuyor Gaziantep