Dünyanın En Küçük Arabası |
10-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dünyanın En Küçük ArabasıDünyanın en küçük arabası Her şeyin küçüğü şirindir derler ya…Bu arabalar için geçerli midir bilmem ama bu konu ile ilgilenen birçok insab var hayattaPerry Watkins de (47), daha önce en alçak seviyeli arabalarla 3 kere Guinness rekorlar kitabına girmişti Watkins, şimdi bu mekanik maharetlerini dünyanın en küçük arabasını üretmeye kanalize etti Araba tutkunu, yeni arabasıyla da rekorlar kitabına girmek istiyor Watkins, arabasının, halen Guinness rekorlar kitabındaki en küçük arabanın yarısı boyutunda olduğunu söylüyor Watkins’in ürettiği araba, bir çamaşır makinesi büyüklüğünde Araba ilk kez uluslararası medyaya İHA aracılığıyla tanıtılıyor Watkins, yeni arabası için ilhamı İngiltere’de çok sevilen çizgi televizyon karakteri Postman Pattan (Postacı Pat) aldığını söyledi Dünyanın en küçük arabası, yeni araba vergisi rejimine uygun Watkins, yine normal bir plaka numarası da olan aracını şimdilik Buckinghamshire kırsal bölgesinde komşu ve arkadaşlarını etkilemek için kullanıyor Watkins, “30 senedir alışılmış ve alışılmamış araçlar yaptım Dünyanın en alçak arabası olarak dünya rekorları kırdım Dünyanın en alçak seviyeli aracını üretince dünyanın en küçük arabasını da imal edebileceğimi düşündüm Halen rekor 1960′larda üretilmiş Peel P 50′de Bu aracı bir televizyon programında gördüm ve ondan daha küçüğünü yapmaya karar verdim” diye konuştu |
|