Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlatım, karışık, pay, peynirli, tarifiresimli

Peynirli Karışık Pay Tarifi(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Peynirli Karışık Pay Tarifi(Resimli Anlatım)

çekirdekleri çıkarılmış küçük küpler şeklinde doğranmış)[*]1/4 su bardağı çok ince doğranmış sucuk[*]1/2 su bardağı küçük kareler şeklinde doğranmış salam[*]1/2 su bardağı küçük küp seklinde doğranmış mantar[*]1/3 su bardağı kıyılmış maydanoz[*]2 tatlı kaşığı kıyılmış dereotu[*]1/3 su bardağı kıyılmış yeşil sivri biber (tercihe göre acı veya tatlı olabilir)[*]1/2 su bardağı rendelenmiş mozarella peyniri[*]1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir[/list]Üzeri için:
  • 1 adet yumurta sarısı (hafif çırpılmış)
Hazırlanışı:
  • Yaklaşık 26 santim çapındaki bir pay kalıbını margarinle yağlayıp kenarda bekletiniz
  • İç malzemelerin tamamını derin bir karıştırma kabında birbirleriyle harmanlayarak karıştırıp kenarda bekletiniz
  • Bir karıştırma kabında yoğurt ve yumurtayı tel çırpıcıyla karıştırınız
  • Ayrı bir kapta un tuz ve kabartma tozunu harmanlayınız Bu karışıma oda sıcaklığındaki yağı ilave edip parmak uçlarınızla karıştırınız
  • Yoğurt ve yumurta karışımını ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında olacak hamur yapıp yuvarlak şekil veriniz
  • Yaptığınız hamurun üzerini örterek buzdolabında 15-20 dakika bekletiniz
  • Fırını yakarak 195 dereceye ayarlayınız
  • Hamuru dolaptan alıp ortadan keserek iki eşit bezeye ayırınız Hamurun her bir parçasını tekrar yuvarlak bir hamur yapınız
  • Hamurlardan birini hafifçe unlanmış tezgahta merdaneyle açıp önceden yağlanmış pay kalıbına yerleştiriniz Kalıba kolaylıkla yerleştirmek için açtığınız hamuru önce ikiye sonra dörde katlayınız ve sivri ucu kalıbın en ortasına gelecek şekilde yerleştiriniz Daha sonra katlanmış katları tekrar açarak kalıbın tamamını hamurla kaplayınız
  • Hamuru kalıbın yan yüksekliklerinide kaplayacak şekilde elinizle hafif bastırarak yerleştiriniz ve kenarlardan taşan fazlalıkları kesip çıkarınız
  • Hazırlamış olduğunuz iç malzemesini hamur döşenmiş kalıba eşit olarak yerleştiriniz
  • Diğer hamur bezesini yine hafif unlanmış tezgah üzerinde yaklaşık yarım santim kalınlığında açınız
  • Açtığınız bu hamurun tamamını yaklaşık 25 santimlik şeritler halinde kesiniz
  • Kestiğiniz şeritleri pay kalıbının üzerine sepet örgüsü şekli verecek şekilde yerleştiriniz En uzun olan şeritleri kalıbın en uzun olan kısmı ortasına kısa şeritleride kenarlara yerleştirebilirsiniz
  • Kalıbın üzerini tamamen sepet şeklinde kaplayıp kenarda kalan uçları alttaki hamurun kenarıyla hafifçe bastırarak birleştiriniz Şeritlerin kısa gelen kısımlarına diğer şeritlerden parça kesip ilave yapabilirsiniz Uzun gelen kısımları ise kesip kısa gelen yerlerde kullanabilirsiniz
  • Sepet örgüsü şeklindeki hamurun üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış fırında 22-25 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişiriniz
  • Pişmiş payı fırından çıkarıp ılıklaşması için tel ızgara üzerine çıkarınız Ilık veya oda sıcaklığında olunca servis tabağına aktararak dilimleyip servis yapınız

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com