![]() |
Diji-Ders, Sınıf Ortamından Etkili |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Diji-Ders, Sınıf Ortamından EtkiliDiji-ders, sınıf ortamından etkili ![]() Yaklaşık iki yıl kadar önce, Apple firması, iTunes Üniversitesi adlı bir proje kapsamında, edebiyattan fiziğe kadar sınıfta işlenen tüm derslerin kayda alınarak öğrencilerin ve halkın yararına sunmayı mümkün kılan bir teknolojiyi gündeme getirdi ![]() ![]() ABD’deki New York Devlet Üniversitesi’nden Psikolog Dani McKinney, ekibiyle birlikte, 64 öğrencinin dahil edildiği bir çalışma gerçekleştirerek dersi sınıfta takip etmek ile kayıttan izlemek arasında öğrenme açısından nasıl bir fark olduğunu araştırdı ![]() ![]() İki gruba ayrılan öğrenciler, Psikolojiye Giriş dersinin “görsel algı” konusundan sorumlu olacaklardı ![]() ![]() ![]() ![]() Sonuçlar net ve çarpıcı Sesli video kayıtları alan öğrenci grubunun sınavdaki başarı ortalaması 100 üzerinden 71 oldu ![]() ![]() Psikolog McKinney, “Ben bu cihazların bir eğitim aracı olduğu inancındayım ![]() ![]() Britanya Canterbury’deki Kent Üniversitesi’nden Darren Griffin ise, bu yeni yaklaşımın sadece öğrenciler değil, öğretim görevlileri için de yararlı olduğunu ifade ederek “Böylece öğretmenler de sınıfta tek yönlü bir anlatı ile ders vererek harcadıkları kıymetli zamanlarda öğrencileriyle etkileşim halinde olabilirler” dedi ![]() |
![]() |
![]() |
|