Kırıklı Köyü Karaisalı Adana |
08-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kırıklı Köyü Karaisalı AdanaKırıklı Köyü Karaisalı Bilgileri -Kırıklı Köyü Hakkında - Kırıklı Köyü Tanıtımı - Kırıklı Köyü Resimleri İlçe: KARAİSALI - İl: ADANA Köy Muhtarı: Bilgi Yok Muhtarlık Erişim Bilgileri:Bilgi Yok Adana Bilgiler Nüfus 728 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 01770 Alan Kodu 0322 Yönetim Coğrafi Bölge Akdeniz Bölgesi İl Adana İlçe Karaisalı Web Sitesi Kırıklı, Adana ilinin Karaisalı ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yokturneden yok cünkü kendi ev halkinin nerden geldinden haberiniz olmadigi icin darihi yok eger bir zahmet edip de karaisaliya gidip kültür merkezineden sorarsaniz belki birseyler bulabilirsiniz köyünüzün hakkindasay:E;Y Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur Coğrafya Adana iline 35 km, Karaisalı ilçesine 35 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 728 1997 670 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Kırıklı köyü karaisalı ilçesinin en büyük köyleri arasında bulunmaktadır Şuan mevcut muhtarımız FATİH ŞİMŞEK tir Muhtarımız genç ve dinamik olup tuttuğunu koparan kişiliği ile sevilirMuhtarımız evli ve iki çocuk babsıdır 1 oğlu 1 de kızı vardır Kırıklı köyü şuanki konumu ile karaisalının son köyü sayılabilirKöyümüzde şuan itibarı ile tarım kredi kooperatifi,sağlık ocağı,eczane,ilk öğretim okulu, iki adet camimiz ve faaliyeti sürmekte olan tarımsal kalkınma kooperatifi ve sulama birliği kurma çalışmalarımız devam etmektedirKöyümüz çiftçilikle geçinmekte olup genç nüfusumuzun bir kısmı çatalan içmesuyu arıtma tesislerinde çalışmaktadırKöyümüze sulama suyunu akıtabilirsek allahın izniyle kalkınmakta bayağı ileri yol alacağımızdan eminimÇünkü köylümüz çalışmayı sevmesiyle tanınır genelde Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardırAncak ortaokul ve lise olmadığı için taşımalı eğitile özel servisle salbaş lisesine gitmektedir Köyün içme suyu şebekesi kanalizasyon bulunmaktadir Ptt şubesi ve pttbank vardır Sağlık ocağı Vardır Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|