Soru:"Buz Yemek" |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Buz Yemek"MERHABA BEN SON 3-4 YILDIR BUZ YİYORUM ŞU ANDA BUZ YEMEM RESMEN HASTALIK DERECESİNE GELDİ ENSON AKŞAM YEDİM VE SANKİ CİĞERLERİMDE BİR AĞRI HİSSETTİM VE HEMEN BIRAKTIM BUZ (AŞIRI SOĞUK) CİĞERLERE BİR ZARAR VEREBİLİR Mİ??????????? BANA BU KONUDA BİLGİ VERİRSENİZ EĞER ÇOK SEVİNİRİM KOLAY GELSİN İYİ GÜNLER DoçDr M Akif BUYUKBESE 2107 20:36:06 Buz yemek, bireysel yahut ailevi olabiliyor Tipta pagofaji (pagophagia) ismi ile geciyor Pika (pica) denilen toprak ve benzeri maddelere ilgi duyulan (compulsion) bir hastalik basligi altinda inceleniyorKimi Gebelerde ve demir eksikligi olan kimi kisilerde buz ya da toprak, kil yemege egilim goruluyor Demir tedavisi yapildiginda zamanla bu ilginin azalarak kayboldugu kimi tecrubelerde varDolayisi ile demir eksikligi anemisi arastirilmasi yararli olacaktir sizdeGastrit, ulser, mide ameliyati gibikimi nedenler demir eksikligine yol acabilir bu da buz yemegi tetikleyebilirHer demir eksikliginde gorulmuyor Tam olarak mekanizmanin cozuldugu soylenemez Bu arada demir eksikligi saptanmaz ise psikiyatri ile gorusulmesi yararli olabilirSonuclardan haberdar edinirsem sevinirimGecmis olsun dileklerimle, Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz |
|