07-17-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kendi İsteğimiz İle Kundalini Enerjisini Harekete Geçirmek
Uzun zamandan beri kundalini enerjisini uyandırmak ile ilgili bir çok telefon ve yazı alıyorum Son bir aydır ‘bunu yapmalımıyım?’ diye özüme soruyorum Türkiye’ ye geldiğim günden beri dönem dönem birbirini tanımayan ama aynı rahatsızlıklara sahip iyileşenler, benden yardım istiyor ve bu sefer yardım isteyen grup kundalini enerjisi hakkında bilgi alamak isteyenleren oluşuyor Bu yazımdan önce kundalini enerjisi hakkında küçük küçük bilgilerin olduğu yazılarım oldu Çok geniş kapsamlı bir konu olduğu gibi profesyonel bir rehber doğrultusunda çalışılması gerektiğini bir kez daha belirtmeliyim
Büyük bir disiplin sabır ve deneyimlerinizin farkında olarak adım adım gidilmesi gereken bir aydınlanma yolu olduğunu hatırınızdan çıkartmayın Çok güçlü enerjilerle çalıştığınız için dikkatli olun Baş edemeyeceğiniz durumlara kendinizi bilerek sürüklemeyin
Dört bölümden oluşan önceki yazımda bütün çakra ve buna bağlı olarak auralarınızı temizleme, açma ve yükleme üzerine egzersizler sundum Bunun dışında daha bir çok çalışma ve eğitimler de vardır Bu konuda size yakın bir uzmandan yardım almaktan sakın uzak durmayın Fakat okuduğunuz ya da aldığınız eğitimlerden size en uygun egzersizleri toparlayıp kendinize özgü bir egzersiz oluşturabilirsiniz
Yapılması gereken bu egzersizlerin uygulanması sırasında tok karnınıza yapmamaya, aynı saatlerde ve aynı yerlerde yapmaya, en ufak bir rahatsızlıkta çalışmaya ara vermeye ve istem dışı bir şekilde ara vermek zorunda kalırsanız sonra kaldığınız yerden devam etmek ya da enerjiyi tek bir noktada bırakmadan bütün bedene yaymak, dağıtmak kaidesiyle çalışmayı bitirmeye özen gösterin
Gerekli olan dikkat, özveri ve sağ duyunuzu göstererek bir rehbere ihtiyaç duymadan kundalini enerjisini istemli bir şekilde harekete geçirebilirsiniz Fakat tekrarlıyorum; çok ciddi bir şey yaptığınızın bilincinde olun ve ona göre bir sorumluluk aldığınızın farkında olun
Hangi yolu seçerseniz seçin kundalini enerjisini istemli bir şekilde harekete geçirmeye karar verdiyseniz bütün sorumluluk sizdedir Bu sorumluluğu bir guruya veya rehbere devredemezsiniz Bilgileri diğer insanlardan öğrenmek bilgeliktir, fakat sorumluluğu bilgileri aldığınız kaynak ya da kişilere bırakmak yanlıştır Bu zaten böyle kabul edilemez ve mümkünde değildir Hem eşyanın tabiatına da aykırı olur hem de eskilerin deyimiyle her koyun kendi bacağından asılması gibi tekamül etmek istiyorsanız bunu kendi adımlarınız ile yapmak durumundasınız
Kundalini enerjisi serbest bırakılması gereken bir enerjidir İhmal edilmeye gelmeyecek bir enerjidir aynı zamanda Eski çağlarda ‘’GİZLİ’’ olarak yorumlanan ve seçilmiş insanlara öğretilen bu tip bilgiler artık yeni bir çağa girmemizden dolayı (kova çağı) bu bilgilerin insanların seçimine bırakılmadan kullanılmasına sunulmaktadır, sunulacaktır Zamanı geldiğinde istem dışı zaten harekete geçecek olan bu enerjilerin ne olduğu ya da olmadığının bilincinde olup dikkati elden bırakmadan çalışmak, enerjilerinizden korkmamak ama aynı zamanda bu enerjilerinden esiri olmamak gerekir Enerjilerinize hükmetmeyi öğrendiğinizi bilin ve ona göre korkmadan hareket edin Yazım sürekli uyarılarla dolu olacaktır Bu uyarıları siz de kendinize yapmalı ve hiç bir şekilde acele etmemelisiniz Açılımlar kimi hızlı geçecektir, kimi yavaş Önemli olan her deneyimizin farkında olmak ve onu anlamaya kavramaya çalışmak onu anlayabilmektir Her birey kendine özgü deneyimlenir ve ona göre geliştirir Acele etmemeye özen gösterin Eğer önceden nefes kontrolunu, meditasyon halini, çakraları, auraları tam anlayamamış bunlar üzerinde uzun ve derin çalışmalar yapıp bedeni her yönü ile açmayı, temizlemeyi, yüklemeyi yapmamış ve bu yazıyı okuduktan sonra vereceğim bir kaç eğitimi yapmaya kalkışıyorsanız tehlikeli bir şey yaptığınızı tekrar hatırlatmak zorundayım Enerjilerinizi tam olarak tanımlayabiliyorsanız, onları kontrol edebiliyorsanız fazladan enerji çalışması yapabilecek duruma gelmişsiniz demektir
Eğer enerji bir kez yerinden oynatılmışsa yerine konulması imkansızdır Aktif hale gelmiş bir enerji;
- Nerden geçiyorsa temizlik yaparak geçer
- Blokajlarla karşılaşabilir ve blokajlardan çıkmak için orda kalabilir(rahatsızlık ve hastalıkların ortaya çıkması)
- Blokajlardan geri dönmek için yine kendi enerjisini kullanabilir ve bu hiçte güvenli durum değildir O yüzden enerjinizi kontrol edebilmeyi öğrenmiş olmalısınız ve siz kontrolu ele alıp yönlendirmelisiniz
Her tür karar sizin bilin!
Egzersizlerin içinde size ait olanları seçin istemediğiniz bir şeye kendinizi zorlamayın Çalışmalar sırasında eski rahatsızlıkların, anıların ortaya çıkması olağandır ve bunu normal karşılayın Bütün bunların sizde bıraktığı son izlerin temizlendiğinin bilincinde olun Anılar hep var olacaktır onlar kaybolmaz ama artık sizde bıraktığı her tür etki kaybolacaktır Bütün bunları deneyimliyor olmanız ordaki blokajların temizleniyor ve açılıyor olması anlamına gelir
Bir başka uyarım çalışmalar boyunca ilahi aleme ve kendinize olan inancınızı kaybetmeyin Sürekli bu yönünüzü canlı tutun Kundalini çalışması çok travmatik durumlar yaşatabilir İnsanlara, topluma, aileye hatta tanrıya karşı yabancılık hissetmek söz konusu olabilir Bunu kendi deneyimlerimden yola çıkarak yazdığımı belirtmek isterim
Asla deneyimlediğiniz şeylere takılmayın Sorgulamayın, nedir, ne anlama gelir gibi sorular sormayın düşünmeyin Sadece izleyin gözlemleyin Özel bir defteriniz olsun Notlar alın Sırası geldiğince size her tür bilgi akışı gelecektir Bu bilgi akışı ne zaman olacaktır diye beklemeyin, o zamanı gelince siz zaten fark edeceksiniz Nerde olduğunuz ya da ne yaptığınız önemli değildir Sürekli bu konuda kaynaklar okuyun Kendinizde ortaya çıkan yeni enerjileri tanımaya çalışın ama asla takıntılı hale gelmeyin Bunu hayatınızın içine serpiştirin Çevrenizdeki size yakın olan aile, dost, arkadaşlarınıza sizdeki halleri anlaşılır dilde izah etmeye çalışın asla abartmayın özel bir yere kendinizi oturtmayın, oturtmalarına da izin vermeyin Bunlar doğal olduğu kadar bir çok insan için yabancı konulardır Verilen tepkileri saygı ile karşılayın Sizi anlıyacak, sizinle fikir alışverişi yapabilecek sizin için özel olan kişilerle konuşmayı tercih edin Sizi anlamalarını sağlamak için uğraşmayın, zorlamayın, suçlamayın Her türlü sorumluluk size ait bilin
Bu Enerjiler Bizde Ne Tür Etkiler Yaratacak
En belirgin sonucu sık sık başağrısı çekmeniz olacaktır Baş ağrıları enerji blokajlarından ve konsantrasyonlardan kaynaklanır Bunu aklınızdan çıkartmayın Baş bölgenizde hissettiğiniz enerjiyi tepe çakranızdan çıkartın bir kısmınıda ayaklarınıza yönlendirip boşaltın buna ‘’topraklama’’ diyoruz
Kundalini enerjisi baş bölgenizde genişlemeye sebep olduğundan başınıza özellikle kafatasınızdaki birleşme noktalarına masaj uygulayın Ağrı bir uyarma biçimidir ve size bedeninizdeki bir bölge hakkında bilgi vermek için ortaya çıkar böyle durumlarda yere uzanın ve ağrıyan noktanıza altın sarısı renkle doldurun Sonra bu rengi bütün bedeninize eşit miktarda yayın Eğer enerji ağrıyan yerde eksikse yine aynı rengi o noktaya yükleyin Ağrı geçmemiş ise çalışmaya sakın devam etmeyin Asla bu tip durumda kundalini enerjisini kullanmayın Bu konuda uzman olan birine danışın ya da yardım isteyin
Kundalini enerjisinin harekete geçmesiyle gerçekleşen temizlik var olan rahatsızlıklarınızı tamamen ortadan kaldırabilir, iyileştirebilir Hastalıkların çoğu bedeninizdeki blokajlardan kaynaklıdır Eğer ruhsal yönden kendinizi gelişmeye adadıysanız bedeninizde hareket halinde olan enerjiyle baş etmeyi öğrenmelisiniz Öğrenmediğiniz takdirde diğer kişilere nazaran daha çok rahatsızlıklara maruz kalacağınızı bilin
Bu çalışmalar sırasında ruh ve beden bağı gevşeyebilme özelliğini taşır Çalışma sırasında ruh tepe çakrasından dışarı çıkabildiği gibi bedenin başka yerinden de ayrılabilir (astral bedenin eterik bedenden ayrılması)
Buna benzer fenomen yaşamanız muhtemeldir Hazırlıklı olun Bunun bilincinde olun Uyku halindeyken yapmış olduğunuz astral seyahatleri hatırlayabileceğiniz gibi bir çok pisişik güçler kazanabilirsiniz Var olmayan güçlerinizin ortaya çıkması gibi var olan güçleriniz de azalma olabilir Temizlik ilerledikçe güçleriniz daha iyi bir şekilde geri dönecektir merak etmeyin
Geometrik şekiller, ışıklar, nesneler, sesler, müzikler, silüetler ortaya çıkacaktır Bütün bunlar normaldir Sıradan karşılayın Gördüğünüz duyduğunuz şeylerden bir şeyler öğrenmeye çalışın ama asla bunlara takılıp kalmayın Asıl amacınızın kundalini enerjisini en iyi şekilde kullanıp en üst bilinç ve farkındalığa ulaşıp kutsal enerjilerle harmanlanmayı öğrenmektir bunu aklınızdan çıkartmayın
Önceliğinizi Vermeniz Gereken Konulara Gelelim
Enerjinizi omurgaya yönlendirmeyi bilmelisiniz Enerji az az geliyorsa sıcaklık hissedilmeyebilir Bu zamanla artacaktır merak etmeyin Bazen soğuk olarakta hissedebilirsiniz Üşüme, ürperme, olacaktır Bu da dışta ki katmanların kendilerine has ısı değerlerinin olmasındandır Ama ana kaynak daima sıcaktır
Kundalini omurga boyunca yükselirken bir ağırlık hissi verebilir Çalışmalar sırasında daima enerjiyi yukarıya doğru hareket ettirin(imgeleyin ya da düşünün)
Farkındalığınız gelişmemisse eğer bir şey hissetmemeniz normaldir Bu zamanla gelişecektir Kimi zaman bir kıvılcım, kimi zaman elektrik akımı şeklinde de olabilir Ben çoğunlukla ağır bir ısı topu ya da şimşek şeklinde deneyimliyorum Ağırlık hissi ısı topu halindeyken daha çok oluyor Sizinkinin nasıl olduğunu gözlemleyin Farklı türde yükseliş biçimleri olabilmektedir:
- Ani ve belli bir hızda omurga boyunca yükselmesi
- Bende de olduğu gibi bir top ya da yumurta şeklinde
- Yükseldikçe dışa doğru her yönden çıkma şeklinde
- Kanal açık değilse (omurga boyunca) Omurga boyunca başka bir yöne kayma şekli
- Spiral şeklinde döne döne yükselmesi
- Çok güçlü bir blokaj varsa eğer bedenden tam o noktada ayrılması şeklinde Benimde ilk zamanlarda deneyimlediğim şekli bu olmuştur Sanki yüksek sıcaklıktaki bir buharın dışa doğru sürekli çıkması(Sağrı kemiği 1 ve L3,L4 omurlarından bazende böbreklerimden dışarı çıkardı)
Bazen kundalini enerjisi bedeninizin tümünü kullanıp bir baca gibi yukarı doğru yükselir ve dışa doğru taşabilir Her zaman enerjiyi tepe çakranıza kadar çıkartın ve orda kutsal enerjiyle harmanlayıp temizleyip tekrar bedeninize eşit dağıtın Bu son çalışmayı yapmadan egzersizleri asla sonlandırmayın
Malesef bu bilgi bana aktarılmadığı için acısını çok çektim Şükürler olsun ki aydınlanma yolunda yaşadığım deneyimlerle akan bilgiler sayesinde kendi kendime öğrenmiş oldum
Ne olursa olsun size akıp gelecek olan bilgilere açık olun Bunun için farkındalğınızı arttırmalı ve ilk çalışmalara gevşeme ve egzersizlere önem gösterin
Bir başka önemli konu ise anüs bölgesinin çok fazla gerilmesinden dolayı kundalini enerjisinin harekete geçirmesini geciktirmektir Kişi her tür güvensizlik duygusu altında ilk önce anüs bölgesini gerer ve kasar O yüzden yere oturup ellerinizin üzerine doğru uzanın kalçanızı yerden kaldırın indirin Bunu beş ile yedi kez tekrarlayın Yere ceset duruşu dediğimiz pozisyonda uzanın anüs bölgesinin gevşeyip rahatladığını hissedin
Bütün bu bilgilerden sonra vereceğim kundalini çalışmalarındaki metodlar olacaktır Fakat şimdilik sadece iki tane örnek vermekle yetineceğim Bu bilgileri iyice hazmettikten sonra vereceğim iki metod olması gereken zamanda size sunulacaktır Daha fazla bilgi ve metodlar için bana ulaşmanız ve profesyonel yardım almanız en doğrusu olacaktır Bir kez daha hatırlaymakta fayda var diyerek, deneyimlerinizi not edeceğiniz defteriniz olsun ve her bir şeyi yazmayı ihmal etmeyin
Songul Torunlar
Doğu Tıbbı ve Enerji Teknikleri Uzmanı
-----------
Not: ALINTIDIR 
|
|
|