Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ekmek, pamuk, sütlü

Sütlü - Pamuk Ekmek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sütlü - Pamuk Ekmek

Malzemeler:

- 2,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı kepekli un
- 1 paket instant maya
- 2,5 çay bardağı ılık yağsız süt
- 50 g tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

1 Unları derin bir kabın içine eleyin (fazla gelmesi ihtimaline karşılık 1 bardağını ayırabilir, yoğurma aşamasında gerekikçe ekleyebilirsiniz, ama ben tam 4 bardak un kullandım) İnstant mayayı una granül halde ekleyip karıştırın

2 Unun ortasına havuz açın, ılık sütü dökün Şekeri ve tuzu ekleyin Oda ısısındaki yağı da ekleyip yavaş yavaş yoğurmaya başlayın Hamur elinize yapışmayan, yumuşak ve elastik bir kıvam alıncaya kadar yoğurmaya devam edin

3 Hamur güzel bir kıvama geldiğinde üzerini örtüp (ben derin cam kaseye alıp streç filmle örttüm) ılık bir yerde 40 dk mayalanmaya bırakın Süre sonunda hamurunuz epeyce kabarmış olacak

4 Mayalanan hamuru iki parçaya bölüp yuvarlayın, somun şekli verin Her iki somunu da yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyun, üzerlerini tekrar örtün, aynı ılık yerde 25 dk bekletin Bu süre tekrar kabarması için yeterli olacak Bu arada fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın

5 Kabaran somunları şarkı söyleyerek fırına verin (pek keyifli oluyor onları öyle şişkoyken fırınlamak! veee yarım saat kadar sonra misler gibi kokuyu içinize çekerek tepsiyi fırından çıkartın Bırakın somunlarınız tel ızgara üzerinde azıcık kendilerine gelsinler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com