Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kültür-Sanat > Köşe Yazıları

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
devlet, gitsin, salla, yönetilir

Salla Gitsin Diye Devlet Yönetilir Mi?

Eski 01-07-2011   #1
GöKKuŞaĞı

Salla Gitsin Diye Devlet Yönetilir Mi?

CÜMLE vahim Hem de çok vahim Bir bakış açısını, bir devlet yönetme anlayışını göstermesi açısından vahim
Önemli bir ağızdan çıktığı için vahim
AKP Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ söylediği için vahim
Yapılan yasal düzenleme sonrası katili, seri katili, gaspçısı, tecavüzcüsü ve hatta bu suçların tümünü bir arada işleyeni serbest kalınca toplumsal tepkiyi gören iktidar partisi, her zaman olduğu gibi bu tepkiyi başka bir yöne yansıtma cihetine gitti
Hazır bu tepki birilerine yöneltilecekse, en iyi hedef zaten iktidarla pek de iyi anlaşamayan, daha doğrusu iktidarın pek iyi anlaşamadığı Yüksek Yargı olmalıydı
İktidarın sözcüleri topu Yargıtay’a atmaya başladılar
Adalet Bakanı çıktı, “Davalar Yargıtay yüzünden uzuyor Bu sonucun sorumlusu onlar” dedi
Tabii 8 yıldır hiçbir yasal düzenleme yapmadıklarını, daha doğrusu yapılan yasal düzenlemeleri uygulamadıkları için Yargıtay’ın iş yükünün azaltılamadığını söylemedi
İstinaf mahkemelerini hayata geçirmedikleri için Yargıtay’ın bu halde olduğuna değinmedi
7 saniyede bir dosyayı karara bağlayan Yargıtay’ın daha hızlı çalışmasının mümkün olmadığına da elbette değinmedi
“Bize değil Yargıtay’a kızın” demeye getirdi
Hadi bu siyasi bir manevradır deyip geçelim
Ama Bekir Bozdağ’ın söyledikleri daha da vahim
Bozdağ diyor ki, “Yargıtay isterse bu dosyaların hepsini 1 saatte karara bağlayabilir”
Bahsettiği dosyaların sayısı 1 milyon 500 bin
Yargıtay’daki 500 hâkim, dosyaları okumadan sadece imza atsalar 1 saatte bu kadar imzayı atamazlar
Ama mesele o değil
Yargıtay’ın önündeki dosyalar bizim için “basit birer dosya” olabilir
Ama o dosyaların mağdurları için, o dosyaların maktulleri için ve o dosyaların şüphelileri için “hayat” anlamına geliyorlar
Kimi özgürlüğünü, kimi içindeki acıyı, kimi kaybettiği parayı, kimi kaybettiği insanı o dosyaların dağıtacağı adaletle bulmayı umuyor, istiyor
“Yargıtay o dosyaları isterse 1 saatte karara bağlar” demek, ne demek biliyor musunuz?
“Kardeşim ne dosyaları inceleyip duruyorlar Önlerine geleni imzalayıp yollasınlar Uğraşmasınlar” demek
Yani, “Adalet dağıtmayın Dağıtmaya çalışmayın Yasak savın” demek
Vahim olan işte bu anlayış
“Sonucunu düşünmeden, insanları, insanların hayatlarını, geleceklerini nasıl etkileyeceğini düşünmeden sallayın gitsin” demek
Bu anlayışla devlet yönetilirse neler olabileceğini söylememe gerek yok
Zaten görüyoruz

Sabıka da kimin sabıkası
Adaleti savunuyorum ama adaletin ne halde olduğunu da görmüyor değilim
Görmek ne kelime, yaşamıyor değilim Bakın size bir anımı anlatayım da adaleti görün
Hani diyorlar ya, “Adamına göre işler” diye
Onun somut kanıtı
Bundan yıllar önce Yüksek Seçim Kurulu (YSK) hakkında ağır bir yazı kaleme aldım
Biliyorsunuz, Yüksek Seçim Kurulu hâkimlerden oluşur
YSK üyeleri beni dava ettiler
Ankara’daki avukatımız, galiba Şahin Mengü’ydü, arayıp haber verdi
“Gelip ifade vermem gerekiyor mu?” diye sordum
“Gerek yok Bu celse çağrı çıkar İkinci celse gelip ifadeni verirsin” dedi Dava günü, öğle saatlerinde telefonum çaldı Arayan, davaya bakan avukatlardan biriydi
“Gelip ifade vermenize gerek yok” dedi
“Ne oldu, dava mı düştü?” dedim
“Yok mahkûm oldunuz” dedi
“İlk celsede mi?” diye sordum
“Evet, ilk celsede Tam 11 dakika sürdü
İnanamadım “Savunma alınmadan mahkûmiyet mi olur?” dedim
Avukat, “Merak etmeyin, Yargıtay’dan döner Bizce de olmaz” dedi
“Ne zaman döner Yargıtay’dan” diye sordum
“En az 1 yıl, belki daha fazla” dedi
10 veya 15 gün sonra aradı
“Yargıtay da onadı” dedi
“Hani en az bir yıl sürerdi?” diye sordum
“Vallahi anlamadık Hâkimler arası dayanışma herhalde” dedi
İşte adaletin bir yüzü de bu aslında
O davadan aldığım mahkûmiyet “sabıka kâğıdımda” durdu yıllarca
Ama benim sabıkam mı, Türk adaletinin sabıkası mı hâlâ karar veremedim! Yapıyormuş gibi yaparken bozmaya çalışmadığımız zaman

En hakiki kabadayı
Haberi görünce güldüm
Ünlü kabadayı Nuriş de “Benim de serbest kalmam lazım” diyerek mahkemeye başvurmuş
Güldüm
Çünkü şu “kabadayılar” âleminde benim saygı duyduğum tek kişi Nuri Ergin ya da bilinen lakabıyla Nuriş’tir
Diyeceksiniz ki, “Böyle bir adama nasıl saygı duyarsın?”
Niye biliyor musunuz, Türkiye’nin “sahte kabadayılar” dünyasında tek gerçek kabadayı odur da ondan
Bizim yıllarca “mafyacı” diye bildiğimiz, ortalığa dehşet saçan, ihale kotaran, haraç kesen, işadamlarının kimyasını bozanların hepsi “kıçlarını devlete dayamışlardı”
Her birinin devlette, devletin güvenlik kuruluşlarında, hatta parlamentoda, emniyette, MİT’te adamları vardı
Devlet koruması altında kabadayılık yaparlardı, başları sıkışınca devletteki “abileri” onları korur kurtarırdı
Kabadayılıkları sahteydi Devletin içindeki pisliklerin desteğiyle iş kotarırlardı Devletin ağırlığını kullanırlardı
Bana göre bunlar arasındaki tek istisna Nuri Ergin’di
Ne devlette abileri vardı, ne de onu koruyanları
Kendi başına, bileğinin gücüyle kabadayılık yaptı Bedelini ödemeyi göze alarak, ödeyerek
Korunmadı, kollanmadı
Yaptıklarını asla doğru bulmam Kabul etmem Hoş görmem Ama bu yüzden Nuri Ergin’i diğerlerinden ayırırım ben

Ne zaman adam oluruz?
Yapıyormuş gibi yaparken bozmaya çalışmadığımız zaman

Fatih Altaylı

GaLiBa Bu GeCe YaĞMuRDa GöKKuŞaĞı MiSali
GüLeRKeN aĞLaMaNıN ZaMaNı
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com