Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Tıp / Biyoloji / Farmakoloji

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çekirdek, görevi

Çekirdek Nedir Ve Görevi Nedir ?

Eski 12-31-2010   #1
Şengül Şirin

Çekirdek hücrenin yönetim ve kalıtım merkezi olup hücre metabolizmasını da çekirdek yönetir Yine canlıların özelliklerini taşıyan kromozom çekirdekte bulunur
Hücre bölünmesiyle bu özellikler hücreden hücreye aktarılır Dolayısıyla çekirdek hücrenin yaşamını sürdürebilmesi için gerekli olan bir hücresel yapıdır
Genellikle yuvarlak veya oval bir yapıya sahip olan çekirdek ışık mikroskobuyla da görülebilir Çekirdek ve sitoplazma arasında belli bir oran vardır
Çekirdek 4 bölümde incelenir : Çekirdek zarı,çekirdek plazması,çekirdekçikkromatin ve kromozomlardır

Çekirdek Plazması

Çekirdek plazması:Çekirdeğin içini dolduran sıvıdır Yarı akışkan yapıda olan bu sıvının viskositesi sitoplazma sıvısından daha yüksektir İçinde su, protein, DNA, RNA, mineral ve diğer maddelerden oluşur

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com