Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kültür-Sanat > Köşe Yazıları

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hikayesi, yol

Bir Yol Hikayesi

Eski 06-29-2010   #1
GöKKuŞaĞı

Bir Yol Hikayesi

Hayatını işine adamış yaşlı bir işadamı, lüks otomobiliyle, zaman zaman bir tren yolunun altından geçerdi
O yoldan geçen otomobillere kahyalık eden adama da, gönlünden kopanı bahşiş niyetine uzatırdı
Yoğun bir iş gününün akşamında, yine yoldan geçerken, bu kez kahyayı başka bir role soyunmuş buldu
Kahya, yolun kenarındaki çimlerin üzerine sofrasını kurmuş, üç kişilik saz arkadaşıyla akşamı karşılıyordu
Zengin işadamı, "Benim hayattan alamadıklarımı, bu adam alıyor" diye düşündü Kıskandı Şoförüne "Sen kenara park et" dedi, otomobilinden inip, adamı izlemeye koyuldu

Çimlerin üzerindeki yoksul adamın sırları dökülüyordu ortaya Yolda bulduğu hayatın bile tadını çıkarıyordu kahya
Üç kişilik saz arkadaşıyla, hayatın ritmini tutturmuştu "Hayat hiç tanımadığınız insanlara bile tebessüm sunmaktır" diyordu sanki
Zengin işadamı, o kahyanın içindeki mavilikleri görebiliyordu Kendisinde olmayan bütün renkleri gördüğü gibi

Birkaç dakikalık seyir zevkinden sonra, zengin işadamı, kendi hayatını koydu ortaya "Benim hayatımda böyle kaç günüm oldu?" diye düşündü
Hesap kitap üzerine kurulu bir hayatın içinde, böyle bir günü hiç yoktu
O yoksul kahya, çimlerin üzerinde lokmaları götürürken, işadamının boğazına yumruk gibi oturdu gerçekler
Hayat boyu, kendi içinde boğulan işadamı, gerçeklerinin dışına çıkmıştı da, seslenmek geçti içinden, sesi çıkmadı
Oysa o çimlerin üzerindeki kahya, ışıldayan gözleriyle bağıra bağıra yaşıyordu

İki resim arasında 7 değil, 77 fark vardı
Sanayi tipi ilişkilerin çürüttüğü işadamı, halkın içine karışmak gerçeğinin çok uzağındaydı
İzlediği "yoksul ama mutlu" filmin sonunu beklemeden, otomobiline binip evinin yolunu tuttu

Biliyorum ki
Yolunun üzerine çıkan o resim, işadamının beyninin duvarlarında asılı kalacak
Parasıyla, "yaşıyor numarası yapan" işadamı, dünyanın hırsına yetişmek için koşarken
Bir de bakmış ki, yol bitmiş olacak

* * *
BÜTÜN KRALLAR ÇIPLAK
Avrupa Birliği'nin tek amacı vardı, ülke huzurunu yerle bir etmek Türk Silahlı Kuvvetleri'ne saldırarak demokrasi edebiyatı yapanlar, hukuksuz bir ülkede adaletsizliğin temelini attılar Ülkenin bütünlüğü yerle bir oldu Avrupa Birliği, şimdi yeni rolüne soyunuyor Oysa soyunmalarına gerek yok
"Bütün krallar çıplak!"

* * *
Para insanı avlamak için en iyi yemdir

* * *
Yurda girmesi "gereken" 64 ton altının, yurda girmesine "gerek olmadığını" düşünenler çıkmış olamaz mı?

* * *
Mutluluk takvimi
19 Haziran 2010

Paranın uşağı olma, insan ol
Güneşin batışını izle
Yeşillik ye
Sokakta basket at

* * *
Hala gözlerinle
Isınıyorum
Nasıl sevdiğimi
Geceler bilir
Asılmışsın kirpiğimin
Ucuna
Her akşam içimden
Ağlamak gelir

Yüreğimde saklı
O derin sızı
Hala benim için
Bir başkası yok
Ben seni istiyorum
İmkansızı
Çünkü imkansız diye
Bir şey yok

Hakkı YALÇIN

GaLiBa Bu GeCe YaĞMuRDa GöKKuŞaĞı MiSali
GüLeRKeN aĞLaMaNıN ZaMaNı
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com