Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinema, Müzik & Online Videolar > Radyo, Sinema ve Tiyatro

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bayrampaşa, fazla, kalmayacağım

'Bayrampaşa Ben Fazla Kalmayacağım

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

'Bayrampaşa Ben Fazla Kalmayacağım

Bayrampaşa yarın vizyona giriyor

Hamdi Alkan 'Bayrampaşa Ben Fazla Kalmayacağım' filmiyle ilk sinema filmi deneyimini yaşayan

'Bayrampaşa Ben Fazla Kalmayacağım' filmiyle ilk sinema filmi deneyimini yaşayan Hamdi Alkan, "18 gün Bayrampaşa Cezaevi'nde mahkum gibi yaşadık ama değdi Ertem Eğilmez çizgisinde, iddialı bir film yaptık' dedi
Senaryo Yazarları Derneği'nin (SENDER) 2006 Haziran'ında Bayrampaşa ve Paşakapısı tutukevlerinde başlattığı "Hayal Kurmak Serbest Film Atölyesi" kapsamında, Adalet ve Kültür Bakanlıkları'nın destekleriyle çekilen 'Bayrampaşa, Ben Fazla Kalmayacağım" filmi, bugün sinema severlerin karşısına çıkıyor Evli, bir çocuk babası kuaför Erdem'in (Vural Çelik) bir arkadaşının uyuşturucu satıcısı çıkması üzerine kendisinin de satıcı olduğu şüphesiyle tutuklanarak cezaevine konmasını ve orada yaşadıklarını anlatan filmin yönetmenliğini ise Hamdi Alkan yaptı Kendisine her yönden ilkleri yaşatan bir film çektiğini söyleyen Alkan, çok küçük bir bütçeye sahip olduklarını, iddiasızlıklarıyla iddialı olduklarını ve Ertem Eğilmez'in çizgisinde bir film yaptıklarını anlattı
Filmin çekiminde 18 gün boyunca tıpkı mahkumlar gibi her şeyden uzak bir şekilde cezaevinde gece geç saatlere kadar çalıştıklarını anlatan Alkan, 'Bu süre içinde cezaevine girerken, tıpkı mahkumlar gibi cep telefonlarımızı ve bütün iletişim aletlerini dışarıda bıraktık Mahkumlara uygulanan prosedürün aynısı, bize de uygulandı ama değdi' diye konuştu
AFİŞİ TABUR KOMUTANI ÇEKTİ
'Her özgür insan bir mahkum adayıdır' repliğinden yola çıktıklarını ifade eden Hamdi Alkan, "Bugüne kadar dünyada ve Türkiye'de çok sayıda mahkum ve cezaevi filmi çekildi Bizim en önemli farkımız, karakterlerin ve çekim alanının gerçek olması Her şeyin gerçek ve samimi olmasına çok dikkat ettik Mahkumları anlatırken, adalet sistemindeki küçük aksaklıkları da tenkit ettik' dedi Alkan, filmin gelirinin de cezaevine bağışlanacağını söyledi
Yapımcılığını Birol Güven'in üstlendiği ve afiş fotoğrafını cezaevi tabur komutanının çektiği filmde, gardiyanlarla mahkumlara, Avrupa Yakası'ndaki 'Kubilay' tiplemesiyle tanınan oyuncu Vural Çelik, Halil Ergün, Tamer Karadağlı, Doğa Rutkay gibi ünlü isimler eşlik etti

Firar korkusu yaşadık

'Hapishanenin bir ritmi var Orada, 'gün 72 saattir' derler Bu ritmi ve süreci, mahkumlarla beraber beyazperdeye yansıtmak bizim için çok önemliydi' diyen Alkan, çekimler sırasında cezaevine 60 kişilik bir ekiple giriş çıkış yaptıklarını ve zaman zaman yaşanan karmaşa arasında bir mahkumun firar edebileceği endişesini taşıdıklarını söyledi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com