Palyaçonun Gözyaşları -2 |
07-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Palyaçonun Gözyaşları -2palyaçolar da ağlar - palyaçolar da güler - o palyaço benim Ara sira gittigim, yemekleri ve servisi cok guzel olan bir restoran vardi Son iki yildir gimedigim bu restorana, gecen hafta ugradigimda, sahibi her zamanki sicakligiyla karsiladi Rezervasyonla dahi zor yer bulunan bu restoranin yarisindan fazlasinin bos olmasi dikkatimi cekti Merak edip sordum Basladi anlatmaya; Hocam, isler onceki gibi degil Burada 25 kisi calisiyor Vergisi, sigortasi, ascisi, garsonu, kirasi, elektrigi, suyu derken inanilmaz giderlerimiz var Vergi dairesi, SSK, belediye, elekrtrik, telefon ve su derken, her gun bir yere odememiz var bir seyler satarak ayakta kalabiliyoruz Dort ay once otomobilimi, gecn ay da servis araci bizi sattim Bu arada, bir de ortak aldim 42 yasindayim Alti ay once by-pass oldum Doktorlar da stresten uzak durmami oneriyorlar Ne yapacagimi bilemiyorum Biran kulaklarima inanamadim, o isleri cok iyi olan ve kimbilir ne yatirimlar yapmistir ve ne kadar mutludur dedigim kisi, son derece sIkintili vaziyetteydi Dayanamadim; Bak sana bir fikra analatacagim dedim Bir gun psIkiyatristin muayenehanesine uzuntulu vaziyette birisi gelmis ve baslamis konusmaya, Benim ekonomik durumum son derece iyi Maddi anlamda ulasamadgim sey yok gibi Sagligimda yerinde ancak bir sorunum var Nedir o? Neselenemiyorum Surekli moralim bozuk Soyle gulmek, bazen kahkaha atmek, eglenmek istiyorum Iste bunun icin size geldim Arkadas, isin dogrusu bu olay, benim uzmanlik alanima girmiyor Ancak sana bir oneride bulunabilirim Su karsiya 10 gun once bir sirk geldi Bir de palyaco var Ben gittim Cok guzeldi, ozellikle de o palyaco harikaydi Gulmekten yerlere yattim, o kadar cok eglendim ki Sana da o sirke gitmeni ozellikle o palyacoyu seyretmeni oneririm Bunun uzerine adamin surati iyice asilmis ve adeta fisilti halinde konusmus; O PALYACO VAR YA O BENIM ISTE Fikrayi bitir bitirmez restoranin sahibi heyecanla atildi: HOCAM, O PALYACO VAR YA O BENIM |
|