Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ali, osmanlı, yandım

Son Osmanlı Yandım Ali

Eski 08-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Son Osmanlı Yandım Ali

Film
Film adı = Son Osmanlı ``Yandım Ali``
Film afişi = Son Osmanlı Yandım Ali Afişi
Çerçeve =
Afiş altı = Filmin afişi
Yönetmen = Mustafa Şevki Doğan
Yapımcı = Mustafa Şevki Doğan (d 1964 - Söke, Aydın) Yönetmen ve Yapımcı

Mehmet Soyarslan
Eser = Suat Yalaz
Film Öyküsü = SUAT YALAZ 1932 yılında Çiçekdağ`da doğdu Memur çocuğu olduğu için, gençliğinin ilk yılları Denizli, Adana, Kayseri illerinde geçti Yüksek tahsilini İstanbul`da Güzel Sanatlar Akademisinde tamamladı Öğrencilik yıllarında günlük gazete ve haftalık mizah dergilerinde yeni akım karikatüristlerinden biri olarak dikkat çekti 1960`da Akşam Gazetesi`nde yazip çizmeye başladığı Karaoğlan`ın büyük ilgiyle karşılanması ona hem basında yayıncılık, hem de en büyük

Mehmet Soyarslan
Senaryo yazarı = Suat Yalaz, Mehmet Soyarslan, Baykut Badem
Oyuncular = Kenan İmirzalıoğlu18 HAZİRAN 1974'TE Ankara'nın Bala İlçesi'ne bağlı Üçem Köyü'nde çiftçi olan Yıldız ve Mustafa İMİRZALIOĞLU ailesinin 3 çocuğundan en küçüğü olarak dünyaya geldi Ablası'nın adı Yasemin, abisinin adı Derviş (Makina Mühendisi)Kenan İMRZALIOĞLU'nun hep merak edilen soyadı "bey" anlamına gelen mirza kelimesinden türemiş

Cansu DereCansu Dere Ailesi yunanistan göcmenidir fakat Türk`tür İlk ve orta ögrenimini İzmirde görmüştür1980 Ankara dogumludur2000 yılında Kanal D Miss Turkey Güzellik Yarışması`nda Türkiye 3 güzeli seçildi ve o yıldan itibaren profesyonel mankenlik yapıyor

Engin ŞenkanOyuncu

Engin Yüksel Levent Öktem İstemi Betil Emin Boztepe Öner Erkan Anna Babkova Murat Tayyar
Görüntü yönetmeni = Zekeriya Kurtuluş
Görüntüler =
Kurgu =
Müzik = Kalan Müzik - Hasan Saltık
Yapım yılı, ülkesi = 2006, Türkiye
Yapım şirketi = Özen Film
Dağıtım şirketi = Özen Film
Süre = 120 dakika
Dil = İngilizce, Türkçe
Diğer adlar =
Bütçe =
allmovie-no =
Beyazperdecom-no = 3260
IMDb-no = 0845537
Sinemacom-no =
SinemaTürk-no = 17396

Konusu
Kurtuluş Savaşı yıllarında zıpkın bir İstanbul kabadayısı olan Yandım Ali,ülke sorunları ile ilgilenmekten çok çapkınlıkları ile söz edilmektedir Ancak düşman zalim,düşman acımasızdırEvli sevgilisi Defne ile kaçarak evlenme planları yapan Yandım Ali`nin yolu bir gün Mustafa Kemal ile kesişirİşte bu andan itibaren bambaşka bir Yandım Ali kimliği gelişir Artık sadece vatanını düşünürÜlkenin bağımsızlığı için çalışırCumhuriyetin yapısına çok önemli tuğlalar koyar

Sayılarla Yandım Ali Yandım Ali`nin çekimleri İstanbul`un çeşitli semtlerindeki tarihi dokusu korunmuş mekanların yanı sıra İstanbul`da kurulan setlerle gerçekleşti Filmin dekor kostüm aksesuarlarının yanı sıra ışık ve ses malzemelerinin taşınabilmesi için 7 kamyondan yararlanıldı Çekimlerde yaklaşık 2000 figüran görev aldı Yandım Ali filminde kağnı arabaları ve atlarda kullanıldı Film için 800 ün üzerinde kostüm hazırlandı 50 çift döneme özgü kadın ayakkabısı ve erkek ayakkabı çizmesi hazırlandı Yandım Ali filmi için 30 civarında dönemi yansıtan İstanbul kayığı(kancabaş) yapıldı 1919 yıllarına ait 2 kamyon bir askeri ambulans ve 10-15 civarında eski araba kullanıldı İÜ Orman Fakültesi`ne ait bir arazi üzerine Atatürk`ün Şişli Köşkünün ön cephesi ve bulunduğu sokak inşa edildi Dekor üretimi için kurulan ekipte 30`a yakın heykeltıraş,marangoz ve demir ustaları çalıştı Filmde 500`e yakın ***** kullanıldı 1919 yılına ait çeşitli aksesuarlarda Yandım Ali filmi için yeniden üretildi

Dış bağlantılar [http://sonosmanli-yandimalicom/ Filmin resmî sitesi] [http://wwwozenfilmcomtr/ Özen Film`in resmî sitesi] http://wwwntvmsnbccom/news/397501asp/

film-taslak

Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Son Osmanlı Yandım Ali maddesinden kopyalanmıştır Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında özgürce kullanılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com