Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel > Gebelik & Doğum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gerekli, hamile, için, kalmak, miktarı, sperm

Hamile Kalmak İçin Gerekli Sperm Miktarı

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bu belirlenmiş değerler nedir?

Örneğin en az 1 litrelik menide 20 milyon sperm olma-sı gerekiyor Bunun da en az yüzde 50'sinin (günümüzde bu rakam yüzde 30'a kadar indirildi), yüzde 30'unun ileri-ye doğru hareket ediyor olması gerekiyor Bu ileriye doğru hareket etme dışında en az yüzde 5'inin de normal şekilde olması şart Spermin klasik bir şekli var Baş, boyun ve kuyruktan oluşuyor Bunların normal sınırlarda olması o erkeğin üreme kabiliyetinin olduğunu kanıtlıyor Spermin şekli de ayrı bir kriter Bu konuda tüm dünyada kabul gö-ren 2 önemli parametre var Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) kriteri ve Kruger Testi Kruger Testi, sperm şekli-ne göre yapılan özel bir değerlendirmedir Sonuçlar infertilite tedavisinin planlanmasında önemli Şöyle ki: Yüzde 14 ve üzeri normal kabul ediliyor Bu doğal ilişki veya aşıla-maya uygun olduğunun göstergesidir Yüzde 5 ila 13 sınır-dır ki burada yıkama sonuçlarına ve diğer risk faktörleri-ne göre karar vermek gerekir Yüzde 4 ve altındaki bir de-ğer ise mutlaka tüp bebek tedavisine ihtiyaç duyulduğunu kanıtlar Kruger kriteri azaldıkça spermin yumurtayı döl-leme yeteneği de azalmaktadır

Sperm Üretimi herhangi bir ürünün imalatına benziyor mu?

Sperm, testis (en iyi karşılığı erkek yumurtalığı demek) içinde imal ediliyor Bu imalat süreci, epididim adı verilen ince uzun bir yol boyunca gerçekleşiyor Bunu televizyon ya da otomobil üreten bir fabrikanın üretim bandına ben-zetebiliriz Bandın başında sadece karoserden ibaret olan araba bandın diğer ucundan kullanıma hazır olarak çıkar İşte sperm de aynı şekilde yapılıyor Epididim'm bir ucun-da yapılmaya başlanıyor ve öbür uçtan matür yani olgun-laşmış sperm olarak çıkıyor Bütün bu maturasyon yakla-şık 2,5 ay sürüyor Epididim'i bir yün yumağı gibi düşü-nün Bu yumağı iki ucundan tutup açarsak toplam 2,5 metre olduğunu görürüz Yani sperm testiste, yün yumağı gibi sarılmış epididim de toplam 72 günlük sürede yapılı-yor Erkeği, kadınlardan ayıran temel özelliklerden bir ta-nesi işte budur Erkekte bu sperm üretimi bütün ömrü bo-yunca devam ediyor İlerleyen yaşlarda biraz daha azalıyor ama üretim hiç durmuyor Erkek bu konuda kadına göre çok şanslı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com