Gidersem... |
10-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gidersem...Gidersem /Hüznün gölgesine sığınmış, hangi iklim örtebilirdi yalnızlığı? İçerde büyüyen adın, Dışarda tarih silmemişken bu ayrılığı/ Biliyorum Gidersem, geride sevdiğimiz çocuklar gibi yetim duracak sokaklarımız Ve ertesi gün, manşetlerde yarı çıplak yorumlanacak adlarımız Ne zaman bir sancı girse, alıp başımı kaçtım adından Yokluğuna fayda etmedi hiçbir dua ellerin koptu ya, bir sabah bağrımdan /Yaşadığım bütün aşkları adınla yamadım Ve kırıldığım bütün anlarda, üstünü acılarınla kapattım/ Son kez söyleyeceğim geceye türkülerimizi Ve, son kez kilitleyeceğim üzerlerine isimlerimizi Sen gidince bütün kentler sustu kayıplara karıştın alın yazımda Dışarıda fırtına kopuyordu, İçimde adın yokluğun kadar sana sığınıyordum /Ellerinin sıcaklığını avuçlarıma sakladım Ve kimse anlamasın diye Gözyaşlarımı ardına astım Sustum Sustum/ Sokağın bir yanı çıkmaz Diğer yanı adınla kaplı Bilinçsizce gidişim işte bu yüzden Sevgilim, Bulup bulup kaybettim kesiştiğim noktada adımlarını /Ben hasreti büyütüyorum Sense mülteci aşkları göğsümün kafesinde Sustuğun yerde düşer kalırım, Susarım demiştim ellerinin terine Ey suretimin aksi ! Bilmez misin kana(tı)rım demiştim soluğun kesildiğinde! / Şimdi nereye istersen koy beni her ayrılık sensin Anladım Seni sevmekten öte yeminim kalmadı Fetihye Çivi |
|