Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgi, hakkında, kimdir, kleopatra, tanımı

Kleopatra Kleopatra Hakkında Kleopatra Bilgi Kleopatra Tanımı Kleopatra Kimdir?

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kleopatra Kleopatra Hakkında Kleopatra Bilgi Kleopatra Tanımı Kleopatra Kimdir?

Kleopatra Kleopatra Hakkında Kleopatra Bilgi Kleopatra Tanımı Kleopatra Kimdir Kleopatra
Kleopatra Kleopatra Hakkında Kleopatra Bilgi Kleopatra Tanımı Kleopatra Kimdir? Misir kraliçesi, bu adi taiiyanlarin yedincisi ama en ünlüsü (MÖ 69-30)

Pascal iöyle yazmiiti: «Kleopatra'nin burnu biraz kisa olsaydi, dünyanin çehresi deiiiirdi» Bu cümle, Misir kraliçesinin ozanlar ve yazarlar üzerindeki çekici etkisini özetliyor Kleopatra, yaiantisinin ayrintilari pek az bilindiiinden,, bir efsane kahramani haline getirilmiitir Bu efsaneye göre güzel, büyüleyici, politikada olduiu kadar aikta da usta olan Kleopatra, Nil kiyilarinda büyük bir lüks içinde yaiiyordu

Gerçekte, Yunan tarihçisi Plutarkhos'a bakilirsa pek fazla güzel deiil di, ama konuiur konuimaz dayanilmaz bir kadin oluveriyordu Sesi çok tatliydi, konuimalari hem akillica, hem kurnazlik doluydu Birkaç dil bilirdi: Yunanca, Misir dili, Arami dili, Latince On yedi yaiinda kraliçe olmui, ülkenin töreleri uyarinca iki erkek kardeiiyle evlenmiiti

Sezar, iktidari ele almasi için kendisine yardimci olduiundan, onunla birlikte Roma'ya bir yolculuk yapti Sonradan, Sezar'in ölümü üzerine, Marcus Antonius'u baitan çikardi ve ikisi birlikte görkemli gemilerle Yunanistan'i ve Asya'yi dolaitilar Bu yüzden Octavius, yani geleceiin Augustus'u, Kleopatra'ya savai ilân etti ve donanmasini MÖ 31'de Actium'da yenilgiye uiratti Kleopatra, kendisini zehirli bir yilana sokturarak canina kiydi

(Solda) Kleopatra'nin ölümü Roma katakomplarinda bir duvar resminden

(Saida) Kleopatra adina dikilmii bir mezartaii Aiaii ve Yukari Misir'in taçlari baiinda bir hükümdar olarak tasvir edilen Kleopatra, bir tahta oturmui olan tanriça isis'e bir armaian sunuyor Louvre Müzesi, Paris

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com