Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgi, franklar, frankların, hakkında, kimlerdir, tanımı

Franklar Franklar Hakkında Franklar Bilgi Frankların Tanımı Franklar Kimlerdir

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Franklar Franklar Hakkında Franklar Bilgi Frankların Tanımı Franklar Kimlerdir

Franklar Franklar Hakkında Franklar Bilgi Frankların Tanımı Franklar Kimlerdir Franklar
Franklar Franklar Hakkında Franklar Bilgi Frankların Tanımı Franklar Kimlerdir MSV yyda Galya'yi fetheden Germen kavimleridir Main Irmaii, Kuzey Denizi, Elster ve Elbe irmaklari arasindaki bölgelerden gelen Franklar, Roma Galyasi'ni fetheden müthii savaiçilardi Fransa'ya bugünkü adini onlar verdi Bati uygarliiini ancak VII yyda benimseyen Franklar aslinda, çiftçilik nedir bilmez, savaiçi ve yaimaci insanlardi

Franklar iki ayri kavimden oluiuyordu: Ripüerler ve Salienler Ama Salienler zamanla Franklari egemenlikleri altina aldilar, bu halkin Galya'ya girmesi yavai yavai oldu III yyda Franklar, Roma ordusunu desteklediler ve aiir aiir imparatorluiun içlerine sizdilar Böylece, Cambrai ve Kuzey Galya'yi iigal ettikten sonra Luvar Irmaii'na kadar indiler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com