Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bakır, bilgi, genel, hakkında, kullanılır, nerelerde

Bakır Bakır Nedir? Bakır Hakkında Bakır Bilgi Bakır Genel Bakır Nerelerde Kullanılır

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bakır Bakır Nedir? Bakır Hakkında Bakır Bilgi Bakır Genel Bakır Nerelerde Kullanılır

Bakır Bakır Nedir? Bakır Hakkında Bakır Bilgi Bakır Genel Bakır Nerelerde Kullanılır Bakır
Bakır Bakır Nedir? Bakır Hakkında Bakır Bilgi Bakır Genel Bakır Nerelerde Kullanılır Bakır (Cu):
Bakırın en önemli kullanım alanı, elektrik-elektronik sanayidir Elektrik iletkenliği çok yüksektir Madeni para ve silah yapımında kullanılan metal alaşımlarının büyük çoğunluğu bakır içerir Diğer alaşımları da, kuyumculukta ve bronz heykelciliğinde kullanılır Pirinç ve bronz, bakır alaşımlarıdır Tarımda, su yosunu öldürücü (algasit) olarak kullanılır Şekerlerle yapılan analitik kimya testlerinde kullanılan Fehling çözeltisi gibi çeşitli bileşimler de bakır içerirler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com