Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi > Ekonomi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kurumlar, stratejik, yabancılarda

Stratejik Kurumlar Yabancılarda

Eski 12-13-2008   #1
Şengül Şirin
Icon5

Stratejik Kurumlar Yabancılarda

Stratejik kurumlar yabancılarda

İktidara geldiğinden beri özelleştirmelere hız veren AKP hükümeti, Türkiye için yaşamsal önem taşıyan stratejik kurumlarını özelleştirme kapsamında tek tek satışa sunarken elektrik dağıtım şirketleri, limanlar, Telekom ve Tekel yabancılara ya da yabancı şirketlerin içinde olduğu ortak girişim gruplarına gitti Özelleştirme ihalelerine 27 yabancı firma katıldı
- İktidara geldiğinden beri özelleştirmelere hız veren AKP hükümeti, 6 yıl boyunca ülke için yaşamsal önem taşıyan kurumları tek tek sattı
Elektrik dağıtım şirketleri, limanlar, Telekom ve Tekel gibi stratejik kurumlar, yabancılara ya da yabancı şirketlerin içinde olduğu ortak girişim gruplarına gitti AKP hükümetleri döneminde 27 yabancı firma, özelleştirme ihalelerine katıldı
AKP döneminde gerçekleştirilen bazı özelleştirmeler şöyle:
Tekel sigara: British American Tobacco’ya (BAT), 1 milyar 720 milyon dolara satıldı
Bu satışla Tekel sigaranın özelleştirme kapsamında 6 fabrika, 3 anonim şirket, 56 yaprak ve 2 tuz işletmesi müdürlüğü ile 39 başmüdürlük satılmış oldu
PETKİM: 2 milyar dolara Socar-Turcas-İnjaz Ortak Girişim Grubu’na satıldı
Başkent Elektrik AŞ: 1 milyar 225 milyon dolara Hacı Ömer Sabancı Holding AŞ-Österreichische Elektrizitatswirtschafts-Aktiengesellschaft (Verbund)-Enerjisa Eneji Üretim AŞ Ortak Girişim Grubu’na verildi
Sakarya Elektrik AŞ: 600 milyon dolara Akkök ve Çek Cumhuriyeti’nden Cez Ortak Girişim Grubu’na satıldı
İzmir Limanı: 1 milyar 275 milyon dolar karşılığında Global-Hutchison-EİB Ortak Girişim Grubu’na verildi
Mersin Limanı: 755 milyon dolar karşılığında PSA-Akfen Ortak Girişim Grubu’na satıldı
Başak Sigorta: 268 milyon dolara Fransız sigorta şirketi Groupama International’a satıldı
Türk Telekom: 65 milyar dolar karşılığında Lübnanlı Hariri ailesinin sahip olduğu Oger Telekom’a verildi
Araç muayene istasyonları: Doğuş-Akfen-TüvSüd Ortak Girişim Grubu’na 6135 milyon dolar karşılığında satıldı Tüvsüd, Alman şirketi
Telsim: TMSF’nin el koyduğu Telsim, 28 milyar dolar bedelle İngiliz Vodafone şirketine satıldı

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Stratejik Kurumlar Yabancılarda

Eski 12-13-2008   #2
VANDETTA

Cevap : Stratejik Kurumlar Yabancılarda

Eskiden AKP'nin köprüyü geçene kadar,ayıya(ABD'ye) dayı dediğini düşünüyordum ama ne yazık ki bu düşüncem git gide zayıflıyor,bugüne değin hiç oy kullanmadım hep başkalarının seçtiği yöneticiler tarafından yönetildim,sanırım bu sefer bir anlam ifade etmese bile SP'ye oy verecem,benim gibi düşünüpte oy kullanmayanların hepsi oy verse sanırım ortalık bu kadar boş kalmaz,devlet bu kadar boşaltılmaz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com