Stratejik Kurumlar Yabancılarda |
12-13-2008 | #1 |
Şengül Şirin
|
Stratejik Kurumlar YabancılardaStratejik kurumlar yabancılarda İktidara geldiğinden beri özelleştirmelere hız veren AKP hükümeti, Türkiye için yaşamsal önem taşıyan stratejik kurumlarını özelleştirme kapsamında tek tek satışa sunarken elektrik dağıtım şirketleri, limanlar, Telekom ve Tekel yabancılara ya da yabancı şirketlerin içinde olduğu ortak girişim gruplarına gitti Özelleştirme ihalelerine 27 yabancı firma katıldı - İktidara geldiğinden beri özelleştirmelere hız veren AKP hükümeti, 6 yıl boyunca ülke için yaşamsal önem taşıyan kurumları tek tek sattı Elektrik dağıtım şirketleri, limanlar, Telekom ve Tekel gibi stratejik kurumlar, yabancılara ya da yabancı şirketlerin içinde olduğu ortak girişim gruplarına gitti AKP hükümetleri döneminde 27 yabancı firma, özelleştirme ihalelerine katıldı AKP döneminde gerçekleştirilen bazı özelleştirmeler şöyle: Tekel sigara: British American Tobacco’ya (BAT), 1 milyar 720 milyon dolara satıldı Bu satışla Tekel sigaranın özelleştirme kapsamında 6 fabrika, 3 anonim şirket, 56 yaprak ve 2 tuz işletmesi müdürlüğü ile 39 başmüdürlük satılmış oldu PETKİM: 2 milyar dolara Socar-Turcas-İnjaz Ortak Girişim Grubu’na satıldı Başkent Elektrik AŞ: 1 milyar 225 milyon dolara Hacı Ömer Sabancı Holding AŞ-Österreichische Elektrizitatswirtschafts-Aktiengesellschaft (Verbund)-Enerjisa Eneji Üretim AŞ Ortak Girişim Grubu’na verildi Sakarya Elektrik AŞ: 600 milyon dolara Akkök ve Çek Cumhuriyeti’nden Cez Ortak Girişim Grubu’na satıldı İzmir Limanı: 1 milyar 275 milyon dolar karşılığında Global-Hutchison-EİB Ortak Girişim Grubu’na verildi Mersin Limanı: 755 milyon dolar karşılığında PSA-Akfen Ortak Girişim Grubu’na satıldı Başak Sigorta: 268 milyon dolara Fransız sigorta şirketi Groupama International’a satıldı Türk Telekom: 65 milyar dolar karşılığında Lübnanlı Hariri ailesinin sahip olduğu Oger Telekom’a verildi Araç muayene istasyonları: Doğuş-Akfen-TüvSüd Ortak Girişim Grubu’na 6135 milyon dolar karşılığında satıldı Tüvsüd, Alman şirketi Telsim: TMSF’nin el koyduğu Telsim, 28 milyar dolar bedelle İngiliz Vodafone şirketine satıldı |
Cevap : Stratejik Kurumlar Yabancılarda |
12-13-2008 | #2 |
VANDETTA
|
Cevap : Stratejik Kurumlar YabancılardaEskiden AKP'nin köprüyü geçene kadar,ayıya(ABD'ye) dayı dediğini düşünüyordum ama ne yazık ki bu düşüncem git gide zayıflıyor,bugüne değin hiç oy kullanmadım hep başkalarının seçtiği yöneticiler tarafından yönetildim,sanırım bu sefer bir anlam ifade etmese bile SP'ye oy verecem,benim gibi düşünüpte oy kullanmayanların hepsi oy verse sanırım ortalık bu kadar boş kalmaz,devlet bu kadar boşaltılmaz