Tüketim Çılgınlığı Fotoğrafları |
07-28-2008 | #1 |
lidif
|
Tüketim Çılgınlığı FotoğraflarıFotoğraf sanatçısı Chris Jordan, Amerika daki tüketim çılgınlığına işaret etmek için oldukça farklı bir çalışmaya imza attı Jordan ın çalışmasındaki fotoğrafların tümü binlerce hatta milyonlarca objeden oluşuyor Fotoğrafta kullanılan obje sayısı ise, toplam tüketim miktarına eşit; 15 milyon kağıt (sadece beş dakikada tüketilen miktar), 106 milyon aluminyum kutu (30 saniyede tüketilen miktar) gibi 426000 cep telefonu Her gün çöpe atılan cep telefonu sayısı Fotoğrafın daha detaylı görüntüsü Fotoğrafta kullanılan cep telefonları Fotoğrafın daha detaylı görüntüsü 32000 Barbie bebek 2006 yılında her ay gerçekleştirilen göğüs büyütme operasyonu sayısı Fotoğrafın daha detaylı görüntüsü Fotoğraftaki bebekler 200000 paket sigara Altı ay içerisinde sigara yüzünden ölen Amerikan vatandaşı sayısı Fotoğrafın daha detaylı görüntüsü Fotoğrafın daha detaylı görüntüsü Fotoğrafta kullanılan sigara paketleri 2 milyon pet şişe 5 dakikada tüketilen pet şişe sayısı Fotoğrafın daha detaylı görüntüsü |
|