Teksas (Anlam Ayrım) |
08-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Teksas (Anlam Ayrım)Teksas aşağıdaki anlamlara gelebilir: Teksas, (diğer anlamTeksas (anlam ayrım) İngilizce: ``Texas``) İngiltere kökenli bir dil olan İngilizce ABD, Avustralya, Yeni Zelanda, İrlanda, Güney Afrika ve Kanada gibi pek çok ülkede ana dil olarak kullanılıyor İngilizce 380 milyon kullanıcısı ile dünya üzerinde en çok konuşulan 3 dildir (Çince ve Hintçe'den sonra) Amerika Birleşik Devletleri`nin bir Amerika Birleşik Devletleri; doğuda Atlas Okyanusundan batıda Büyük Okyanus a kadar 4500 km genişliğindedir Kuzey sınırını Kanada, güneyini ise Meksika körfezi çevirmektedir ABD Amerika kıtasında yer alır Dünyanın en büyük ülkelerinden biridir eyaleti Eyalet, çoğunlukla valilerce yönetilen ve yönetim bakımından bir tür bağımsızlığı olan büyük yönetim birimlerine denir Osmanlı Devleti zamanında en büyük yönetim birimlerine eyalet denirdi ve eyaletlerin başında bir beylerbeyi bulunurdu ABD, Avusturya ve Avustralya gibi ülkelerin yönetim birimlerine içişlerinde bağımsız olmaları nedeniyle Türkçede eyalet denilmektedir Teksas, sevilen bir çizgi roman Anlam ayrım Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Teksas (anlam ayrım) maddesinden kopyalanmıştır Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında özgürce kullanılabilir |
|